Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ercros tanca la fàbrica de clor de Flix i canvia la tecnologia de producció a la planta de Vila-seca

Publicat el 11/12/2017 10:17

Flix

Aquest dilluns també comença a aplicar-se l'ERO que preveu recol·locar o acomiadar 66 treballadors de les dues fàbriques.

Aquest diumenge, 10 de desembre, ha deixat de funcionar la planta de producció de clor d'Ercros, situat al municipi de Flix, a la Ribera d'Ebre. Han passat 118 anys d'ençà que es va posar en marxa aquesta fàbrica, la qual va ser la primera planta electrolítica d'Espanya i la tercera d'Europa. També s'ha deixat de produir clor amb cel·les de mercuri a la planta de Vila-seca, on des de fa una setmana s'han iniciat les proves per ampliar la producció amb la tecnologia de membrana.La metodologia amb mercuri ha estat prohibida per la Comissió Europea i la data límit per deixar-hi de produir estava datada per aquest dilluns, 11 de desembre. A més, aquest dilluns es començarà a aplicar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) derivat d'aquest tancament i canvi de producció. Ercros i els comitès d'empresa van acordar que l'ERO afectarà 105 treballadors, 43 a Flix, on es mantindrà la producció de fosfat bicàlcic fins al 2020, 23 a Vila-seca i 34 a Cardona, al Bages, on la planta cessarà definitivament l'activitat.De manera que Ercros ja no esdevé una productora de clor amb la tecnologia de les cel·les de mercuri, una prohibició de la Unió Europea de l'any 2013 que establia l'11 de desembre de 2017 com la data límit per abandonar aquesta metodologia per l'alta contaminació que provoca el mercuri.


 


 


IMATGE: Treballadors operant a la planta de clor de Flix. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.