Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els tonyinaires acusen la delegació de la UE a l'ICCAT "d'ineficiència" per permetre la retallada de la quota espanyola

Publicat el 22/11/2017 11:58

L' Ametlla de Mar

El grup Balfegó reconeix "decepció i desil·lusió" pel nou TAC i el seu repartiment i per l'ajornament del nou pla de gestió de l'especie.

Decepció "absoluta" de la pesqueria catalana de tonyina roja per les noves claus de repartiment de les captures permeses (Total Admissible de Captures-TAC) que ha acordat aquest dimarts, a Marràqueix (Marroc), la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT, per les sigles en anglès). Des de Balfegó, principal grup tonyinaire de Catalunya, s'ha mostrat el seu descontentament "per la postura negociadora de la delegació de la UE" a l'ICCAT que ha acceptat que la pesqueria de tonyina roja espanyola perdi pes en el nou repartiment de quotes (la pujada serà gairebé 3 punts percentuals inferior a la d'altres països).


A més, també mostren discordança amb l'ajornament d'un any de l'aprovació del pla de gestió de l'espècie que ha de substituir el pla de reestructuració que s'aplica des de 2006 per acabar amb la sobreexplotació de l'estoc. El malestar que ha generat el nou repartiment de quotes de tonyina roja de l'ICCAT no es deu només al fet que s'hagi establert un TAC de 28.000 tones per al 2018 tot i que, amb l'aval dels informes científics sobre la recuperació de l'espècie, els tonyinaires havien demanat un augment de l'autorització que arribés fins a les 30.000 o 32.000 tones.


"No sabem com s'ha deixat perdre més de 2,4 punts", ha lamentat Juan Serrano, director general del Grup Balfegó de l'Ametlla de Mar. Com ha detallat, mentre que el 2018 l'augment de la quota de la majoria de països serà del 20%, Espanya s'ha quedat amb un 17%. El 2019 l'increment serà del 10% i el 2020 del 12,5%. En global, mentre a Espanya el TAC creixerà un 43% en el proper trienni, a la resta de països de l'ICCAT ho farà per sobre del 55%.


 


 


 


 


 


 


 


IMATGE: Vaixell tonyinaire del Grup Balfegó, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.