Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Lo Pati estrena un festival artístic que reflexiona sobre la violència contra les dones

Publicat el 14/11/2017 10:12

'Femme in Arts' és una proposta d'una periodista ebrenca que suposa una barreja de cinema, dansa, música i poesia en un espai d'exhibició i consulta de literatura feminista. El Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, 'Lo Pati' impulsa la primera edició del festival 'Femme in Arts' el qual esdevé una hibridació d'expressions artístiques que valoren a dona. Es transforma el cicle Cinema i Dona per aportar "una mirada universal, àmplia, diversa i lligada al territori" del desafortunat fenomen de la violència contra les dones.


A càrrec de la periodista Anna Zaera, el festival 'Femme in Arts' es portarà a terme entre el 24 i el 26 de novembre, tot coincidint amb el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Mitjançant diferents disciplines artístiques com el cinema, la dansa, la música, la poesia o la literatura feminista es pretén donar visibilitat a la violència contra les dones, assenyalar-les i ajudar-les a guanyar confiança per crear consciència social i lluitar contra aquest maleït fenomen.


L'art esdevé el canal a través del qual 'Femme in Art' vol obrir un espai per al debat i la reflexió al voltant del fenomen de la violència contra les dones. També s'ha programat un espectacle inaugural de dansa amb la ballarina Anna Hierro, un espectacle musical amb Les Impuxibles, un recital poètic i també un espai d'exhibició i consulta de literatura feminista.

La periodista ebrenca, Anna Zaera, defensa la barreja de temes universals amb la història local -els moviments que han tingut lloc a les Terres de l'Ebre i que mostren la resistència femenina moltes vegades des de la invisibilitat de la vida domèstica-, per donar "un valor afegir de transformació social al territori".


 


 


IMATGE: Fotograma de la pel·lícula Julia Ist, que es podrà veure al festival 'Femme in Art'. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.