Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ports col·labora amb Proactiva Open Arms per impulsar una campanya de sensibilització a la costa catalana

Publicat el 10/11/2017 16:24

L' Ametlla de Mar

La campanya començarà a l'Ametlla de Mar i després viatjarà a La Ràpita  i 6 municipis més. 


Ports de la Generalitat i la Fundació Proactiva Open Arms han signat un conveni de col·laboració, després de diverses trobades, a través del qual l'ONG desenvolupa una campanya de sensibilització amb el vaixell Astral, destinada essencialment a sensibilitzar als escolars de primària i secundària sobre la crisi humanitària que es viu al Mediterrani.

Amb aquesta iniciativa l'Administració portuària posa a disposició del vaixell Astral vuit instal·lacions portuàries, els serveis perquè atraqui el vaixell i espais dins la zona portuària per fer activitats amb els alumnes durant un mes i mig. L'objectiu d'aquesta campanya és promoure la participació ciutadana i fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia, per tal de contribuir a formar una comunitat més cívica i tolerant a través de l'educació en valors com la integració, la solidaritat i l'esportivitat, entre altres.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha valorat la participació en la campanya assegurant que "Col·laborar amb les nostres instal·lacions portuàries amb un vaixell destinat a l'ajut humanitari està sent una experiència molt positiva".

Portat a la pràctica, la campanya en qüestió, organitza en cadascun dels ports on amarra el vaixell Astral una sèrie d'activitats a terra que es complementen amb la visita del vaixell, xerrades amb vídeos de l'activitat de l'ONG a la Mediterrània i tallers adreçats a alumnes de primària i secundària per donar a conèixer la seva acció a la Mediterrània. Cada sessió tindrà capacitat per 100 alumnes i una durada d'una hora.

Després d'estar als ports de l'Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita, la campanya viatjarà als ports següents:

- Cambrils (Baix camp), del 13 al 17 de novembre

- Vilanova i la Geltrú (Garraf), del 18 al 21 de novembre

- Arenys de Mar (Maresme), del 22 al 26 de novembre

- Blanes (la Selva), del 27 de novembre al 2 de desembre

- Palamós (Baix Empordà), del 4 al 9 de desembre

- Roses (Alt Empordà), de l'11 al 16 de desembre

L'itinerari de la campanya finalitzarà al port de Mallorca.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.