Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les residències de L’Onada Serveis incorporen la tècnica del Dementia Care Mapping satisfactòriament des de 2010

Publicat el 09/11/2017 11:28

Només en els darrers tres anys ha atès efectivament a més 1.144 persones amb demència.


Millorar les pràctiques assistencials i obtenir un major benestar de la persona amb demència són els pilars fonamentals de la tècnica del Dementia Care Mapping (DCM). Es tracta d'una eina que avalua el nivell de satisfacció i les necessitats que té una persona amb demència, millorant així la seva assistència sociosanitària. Aquesta tècnica va ser impulsada per Tom Marris Kitwood, psicòleg social americà, que va analitzar el comportament de la gent gran amb algun tipus de demència.


L'aplicació d'aquesta metodologia als centres residencials ajuda a organitzar amb efectivitat l’Atenció Centrada en la Persona, influint en els seus nivells de benestar tot potenciant-los. A través d'un procés d'observació i anàlisi, la persona encarregada de realitzar aquesta tècnica, coneguda com el mapador, pot determinar les necessitats psicològiques de la persona amb demència.


Així bé, el mapador, s'encarrega de realitzar una observació estricta, durant unes 6 hores, parant atenció a tot tipus de detall de l'actitud i comportament de la persona amb demència. Anota i deixar constància, cada 5 minuts aproximadament , de les reaccions del resident amb l'objectiu d'analitzar i avaluar les dades recollides. D’aquesta manera es prenen determinacions sobre la conducta predominant registrada, el seu grau de benestar i com actuar per millorar-ho.


Les residències i centres de dia de L’Onada Serveis ja es van interessar per aquesta eina l'any 2010, amb l'objectiu de millorar l'Atenció Centrada en la Persona als seus centres. De manera que L’Onada va participar en el primer curs pilot que es va dur a terme a Espanya i des de fa més de 17 anys incorpora aquesta tècnica en tots els seus centres assistencials, oferint el millor servei.


D’altra banda, L’Onada Serveis també va impulsar una formació en DCM al seu personal assistencial, amb la finalitat d'oferir major coneixement sobre aquesta eina. Avui dia ja ha format a més de 50 professionals en DCM als seus centres i en els darrers tres anys ha atès satisfactòriament a més de 1.144 persones amb demència. Els professionals de L’Onada Serveis asseguren que hi ha un abans i un després en la manera de cuidar a la gent gran amb demència arran d’aquesta tècnica. Per això és fonamental aprendre i formar-se en aquest àmbit per millorar la qualitat de vida de la gent amb demència.


 


 IMATGE: L'Onada Serveis.


 


 


Irene Navarrete.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.