Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'Agència de Residus confirma que hi ha quatre espais contaminats a Flix però descarta que hi hagi bidons enterrats

Publicat el 06/11/2017 15:30

Flix

L'ajuntament de Flix ja havia indicat que es tractava d'espais contaminants i ara l'entitat encarregada d'analitzar-ho ho ha confirmat. 


Segons els resultats de la investigació de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC ) afirmen que hi ha tres espais fora del recinte industrial d'Ercros que estan afectats per contaminació, almenys "per sobre dels nivells genèrics de referència", i també un dels espais analitzats dins del complex químic. No obstant això, les prospeccions han descartat que hi hagi bidons enterrats en cap dels terrenys analitzats. L'ARC ha requerit a Ercros que faci una anàlisi de risc en els tres espais de fora del recinte industrial i que ampliï la investigació en un d'ells. Amb aquests treballs, la comissió d'experts haurà de decidir si cal dur a terme actuacions de sanejament.


L'alcalde de Flix, Francesc Barbero, s'ha manifestat al respecte titllant de "mala notícia" la confirmació que existeix contaminació en alguns dels terrenys que va assenyalar el mateix consistori –basant-se en denúncies d'extreballadors i altres testimonis-. Barbero però ha celebrat que s'avanci en la investigació. Com explica l'ARC, els treballs de seguiment i control dels terrenys d'Ercros i d'altres d'externs, a Flix es continuen desenvolupant segons les previsions. L'Agència de Residus ha acabat la prospecció dels set emplaçaments que l'Ajuntament de Flix va assenyalar com a presumptes espais contaminats pel resultat de l'activitat històrica de la química al municipi.


Els espais exteriors del complex químic són els anomenats 1, 3 i 6, aquesta darrera titularitat de l'estat espanyol i en el qual es reclama una investigació més àmplia possiblement perquè està en una zona protegida per la xarxa Natura 2000 i és on s'hauria detectat més nombre de subtsàncies. 


 


 


 


 


IMATGE: Josep Maria Tost, director de l'Agència Catalana de Residus, arxiu. ACN. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.