Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Soldebre preveu la recollida de 14 milions de cítrics en ple inici de campanya

Publicat el 11/10/2017 15:08

RoquetesTortosa

L'expectativa és bona tot i que es preveu recollir menys quantitat que l'any passat.

La Cooperativa Soldebre, amb seu a Tortosa, es troba a l'inici de la campanya de recollida de cítrics que va començar l'última setmana de setembre, amb les varietats més primerenques de mandarina (clemenrubí i satsuma). Les previsions són molt bones tot i que enguany es preveu una davallada d'entre un 20 i un 25% de la producció, a causa de la dinàmica experimentada els últims anys.

Ximo Valldepérez, responsable de la secció citrícola de Soldebre explica que en collites anteriors, aquesta davallada només s'experimentava amb l'olivera, però per motius climàtics cada vegada més "ens trobem que els fruiters tenen anyades de molta producció que fan que l'arbre se'n ressenti i no produeixi tant els anys següents". Així l'any passat la cooperativa va recollir 18 milions de quilos de cítrics (12 de mandarina i 6 milions de taronja), una xifra que enguany es preveu que sigui d'uns 14 milions.

Tot i que Soldebre destina a l'exportació pràcticament el 99% de la producció internacional, aquesta campanya, però vol potenciar més la seva presència al mercat local i nacional, per això incorporarà als seus certificats internacionals de qualitat (GlobalgapIFS i BRC) el de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines de les Terres de l'Ebre, un segell al qual s'acaba d'adherir. Paral•lelamentSoldebre, també ha posat en marxa una botiga online per vendre cítrics al detall d'una finca, situada al terme municipal de Roquetes, La Masia de Martins. L'objectiu d'aquest projecte és captar un mercat creixent que cada vegada valora més els productes frescos de proximitat i que aposta per productes agrícoles de qualitat collits al punt òptim de maduració.


 


 


 


Imatge: Treballadors a la fàbrica Soldebre. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.