Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Denunciats tres veïns de Tarragona per capturar caderneres amb vesc en un camp de l'Aldea

Publicat el 14/06/2017 21:59

L' Aldea

El Seprona de la Guàrdia Civil va trobar instal·lades varetes impregnades amb pegament i quatre gàbies amb caderneres vives com a reclam

ACN L'Aldea .- El Seprona de la Guàrdia Civil ha denunciat tres veïns del barri de Camp Clar, a Tarragona, quan intentaven capturar caderneres vives amb vesc –un mètode prohibit- a la zona del camí del Ranxero, al terme municipal de l'Aldea. Els fets van tenir lloc dins d'una àrea privada de caça. Els agents van trobar diverses varetes impregnades amb pegament instal·lades a camp obert, així com quatre de gàbies amb caderneres vives al seu voltant, que actuaven de reclam per atreure els ocells a la trampa, on hi solen quedar enganxats per les potes, fet que els impedeix volar. Els tres denunciats, que es trobaven prop de la zona de captura, van reconèixer que aquests elements eren de la seva propietat. També se'ls va incauta diversos exemplars de cadernera i passerell, que van ser alliberats. Per tot plegat, van ser denunciats davant el Departament d'Agricultura per infringir diversos conceptes de la normativa de protecció dels animals així com la conservació de la flora la fauna i la biodiversitat.


Segons recorda la Guàrdia Civil, es tracta d'una pràctica que permet capturar els ocells vius i, posteriorment, destinar-los a la venda il·legal. Tot i que espècies de fringíl·lids com la cadernera o el passerell no es troben catalogades com a amenaçades, recorden que tenen un règim de protecció general, preveient la possibilitat d'autoritzar la seva captura de forma excepcional i complint unes condicions molt concretes. Entre aquests requisits, figura la possessió d'una targeta federativa, pertànyer a una societat cantora d'ocells, disposar de llicència de caça tipus B sense arma, comptar amb autorització especial expedida per la Generalitat i estar autoritzat pel titular del vedat per al desenvolupament de l'activitat.

FOTO: ACN. Pla mig d'un agent del Seprona de la Guàrdia Civil amb algunes de les gàbies amb ocells decomissades a l'Aldea. Imatge del 14 de juny de 2017.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.