Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Un racó màgic per als infants a l'Escola Bressol del Delta: El patí al Jardí

Publicat el 09/06/2017 18:10

L' Aldea

La inauguració de les noves instal·lacions dins el projecte "La Màgia que ens envolta", un pati ric en aprenentatge i experimentació autònoma.


El passat 27 de maig la llar municipal de l'Aldea, l'Escola Bressol del Delta, va celebrar la inauguració del Patí al Jardí. En un acte on va assistir l'Il·lustríssim Senyor Dani Andreu, alcalde de l'Aldea, la Sra. Miriam Ferrando, regidora d'educació, la directora del centre Maria Carles i Elisa Valls, presidenta de l'AMPA. Amb el caliu dels alumnes i els pares, es va tallar la cinta per donar pas a la màgica inauguració; un moment on els "experts en patis" van poder fer un tastet de les noves instal·lacions, zones, racons... Pensades especialment per a la seva estimulació psicomotriu i de la curiositat. Però sense dubte el millor moment va ser, quan van gaudir dels nous espais, la natura i les experiències de la realitat pares, mares i fills; omplint el pati d'emocions, mirades, sentiments i riures... Aquesta és la Màgia del Bressol L'Onada.


Objectius del nou projecte "El patí al Jardí"


Un projecte innovador on els màxims protagonistes són els infants i el seu desenvolupament psicomotriu, així com l'estimulació de la seva curiositat i autonomia en l'"Aprendre a aprendre" i les relacions intersocials. On tot l'equip educatiu de L'Onada s'hi ha entregat a fons i implicat de forma professional i personal, amb molta il·lusió i el gran suport de l'AMPA.


Des de la direcció del centre, Maria Carles indica "Hem trobat necessari que el pati de l'escola pugui fer un canvi, però no un canvi qualsevol. Per això, hem creat un pati ric en aprenentatge; però un aprenentatge autònom, fet per ells mateixos: explorant i experimentant amb tot el que ha anat arribant al pati cada setmana de tot el curs escolar". Transformacions diferents i dinàmiques que han envoltat el pati de jocs i tendències d'aprenentatge innovadores, què han evolucionat durant el curs.


Amb la tendència del reciclatge i l'ús d'objectes de la vida quotidiana i de la natura, s'ha decorat i reaprofitat una zona de l'escola que no tenia una utilitat patent i que ara, ofereix no només un recurs d'oci; sinó un espai on treballar l'educació, les aptituds i habilitats de forma lúdica, autodidacta i creativa. Per aconseguir que els nens i nenes, fora de les aules també tinguin un espai  híbrid entre joc - educació; tot respectant la interacció quotidiana i la natura, sempre amb gran potencial educatiu. És hora de descobrir la màgia que ens envolta!


FOTO: L'Onada. Esquerra: Moment inaugural amb l'Alcalde i els representants del centre indicats. Dreta: Els "experts en patis" experimentant un dels nous espais. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.