Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Entra en funcionament el nou local del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç a la Ràpita

Publicat el 09/06/2017 16:43

AlcanarAmposta

“Aquest canvi d’ubicació ens permet no només donar una millor resposta a les necessitats dels usuaris sinó també alliberar un espai del CAP i descongestionar-lo”, segons l'alcalde Josep Caparrós.


LA RÀPITA.- La directora dels Serveis Territorials del departament de Treball i Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini, acompanyada de l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, la directora del CDIAP Montsià, Montse Genaró, i el director operatiu de Suara Cooperativa, Josep Maria Borrull, han realitzat aquest matí una visita institucional a les noves instal·lacions amb què el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç al Montsià prestarà els seus serveis a la Ràpita. Es tracta d’un local situat al carrer Val de Zafan, número 72, que comparteix edifici amb altres equipaments sociosanitaris, com son el centre de rehabilitació i hospital de dia, que depèn de l’Hospital Comarcal d’Amposta, o la base d’ambulàncies.


Segons ha explicat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, “des del primer moment que què accedirem al govern vam entendre que s’havia de millorar les condicions en què es prestava el servei i pensem que, amb aquest nou espai, el CDIAP dóna un salt qualitat pel que fa a instal·lacions, que permetran donar un millor servei als usuaris i , al mateix temps, que els professionals puguin desenvolupar millor les seves tasques”. A més, tenint en compte que el CDIAP ha estat prestant els seus serveis des del 2010 al CAP del municipi, “aquest canvi d’ubicació ens permet no només donar una millor resposta a les necessitats dels usuaris sinó també alliberar un espai del CAP i descongestionar-lo”. Caparrós ha recordat que l’Hospital Comarcal d’Amposta és el titular de l’edifici on s’ubica aquest servei, després que l’ajuntament de la Ràpita cedís els terrenys per a la construcció d’un equipament que, a hores d’ara, acull quatre serveis sanitaris: centre de rehabilitació fisioterapeuta, hospital de dia per a malalties neurodegeneratives, la base d’ambulàncies i, des d’ara, el CDIAP, que ocupen una superfície total de 1.070 metres quadrats.


Els CDIAP són centres públics i gratuïts adreçats a infants de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn en el desenvolupament o es troben en risc de patir-lo. Des del servei es treballa per eliminar o disminuir els efectes d’aquests trastorns mitjançant el tractament més adequat a cada cas, amb actuacions que abasten l'àmbit sanitari, social i educatiu. Per aquest motiu, es compta amb un equip professional format per un metge neuropediatra, metge rehabilitador, psicòleg clínic, fisioterapeuta, logopeda, pedagog, psicomotricista i treballador social. El CDIAP de la Ràpita és una antena del CDIAP Montsià, que compta amb dos punts de referència més a Amposta i la Sénia. Segons la directora territorial del departament de Treball i Afers Socials i Famílies a les Terres de l’Ebre, Rosanna Fatsini “aquesta descentralització ens permet apropar més el recurs a les persones i, des del Departament, hem vist que, quan la gent pot accedir-hi amb més facilitat, aquest recurs té més demanda”.


Durant el 2017, el CDIAP va atendre a la Ràpita un total de 131 infants del municipi i d’Alcanar, i al conjunt de la comarca, un total de 463. S’estima que un 5% dels infants d’edats entre 0 i 6 anys són susceptibles de requerir els serveis del CDIAP Montsià. Les principals funcions del servei són el diagnòstic mèdic, psicològic i social, l’orientació, suport i acompanyament a la família, l’atenció terapèutica interdisciplinària i la coordinació amb altres professionals d’atenció a la primera infància. Les principals funcions del servei són el diagnòstic mèdic, psicològic i social, l’orientació, suport i acompanyament a la família, l’atenció terapèutica interdisciplinària i la coordinació amb altres professionals d’atenció a la primera infància.


La gestió del servei va ser assumida el 2010 per SUARA COOPERATIVA, que és la cooperativa més gran de Catalunya en el sector d’atenció a les persones, amb una experiència acumulada pels seus socis fundadors de més de 30 anys. Amb més de 3.000 professionals, gestiona un ampli ventall de serveis i equipaments: equipaments residencials, equipaments diürns i nocturns, escoles i centres educatius, serveis d’orientació, preventius i de suport, i serveis a domicili, entre d’altres.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.