Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les policies locals de les Terres de l’Ebre es reuneixen a l’Ametlla de Mar per conèixer l’emergent sector dels drons

Publicat el 09/06/2017 16:25

L' Ametlla de Mar

Una vintena d’agents han realitzat aquest dimarts una jornada informativa entorn la regulació dels drons i les futures utilitats policials.


Els drons ja formen part del paisatge aeri i com tota aeronau, tenen una normativa que, moltes vegades, els usuaris desconeixen. De fet, el seu ús indegut pot arribar a comportar multes superiors als 200.000 euros.


Per aquesta raó, la Policia Local de l'Ametlla de Mar va organitzar, aquest dimarts al matí, una jornada informativa al municipi adreçat als cossos policials de les Terres de l'Ebre, per parlar entorn el sector dels drons. Una vintena d'agents van participar-hi.


L'objectiu era acostar la normativa i els paràmetres que s'han de seguir per utilitzar aquests aparells legalment i informar sobre les utilitats policials que poden tenir en un futur. «Ens interessava descobrir qüestions pràctiques d'ús i conèixer la legislació que ho regula», apunta Francesc Siuraneta, sotsinspector de la Policia Local calera.


I és que una de les claus de l'èxit és la versatilitat d'aquests aparells, que permeten dur a terme gran varietat de tasques a un cost baix. «Amb un dron, tens una visió que a nivell de terra no tens pel que fa a seguiment de vehicles, control de zones, cerca de persones i altres funcions», explica un dels conferenciants, Òscar Villar, instructor de l'Aeroclub de Reus.
La normativa que regula aquest tipus d'aparells depèn de l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA). La llei actual, que s'actualitzarà pròximament, prohibeix utilitzar els drons en entorns urbans i sobre concentracions de gent, i només es poden fer volar en entorns rurals i sempre que no s'enlairin a més de 120 metres.


A més, en cas de captar imatges amb intenció de lucre cal tenir una llicència com operadora per pilotar-los. Actualment a l'Estat espanyol hi ha uns 25.000 drons operatius, una xifra que podria multiplicar-se gairebé per 10 els pròxims tres anys.


FOTO: Ajuntament Ametlla de Mar.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari



Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.