Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Ametlla de Mar recapta un 5% més de taxa turística durant el 2016

Publicat el 09/06/2017 16:22

AmpostaDeltebreL' Ametlla de MarTortosa

La població encapçala el rànquing en recaptació d’aquest impost a les Terres de l’Ebre, amb un total de 147.170 € l’any passat.


L'Ametlla de Mar segueix sent el referent turístic a les Terres de l'Ebre. Així ho constaten les dades de la taxa turística de l'any passat, que mostren el seu lideratge en recaptació. La Cala és líder en ingressar-la des que va començar a cobrar-se aquest impost als turistes, ara fa quatre anys.
Segons fonts de l'Agència Tributària de Catalunya, el 2015 es va tancar amb una recaptació de 140.500 €, mentre que el 2016 s'ha tancat amb una recaptació de 147.170 €, un 5% més que l'any anterior i un 50% més que el segon municipi al territori, Sant Carles de la Ràpita amb 77.500 €.
La tercera posició l'ocupa l'Ampolla amb 50.300 €, i la segueixen Tortosa amb 46.000 €, Deltebre amb 37.900 €, el Perelló amb 33.800 € i Amposta amb 28.200 €, entre altres. D'aquestes quantitats, una part serà retornada a cada municipi per ser invertits en promoció turística, com ara l'actuació que es va fer per arranjar el camí de ronda GR-92.
«És un bon indicador per veure que s'estan fent bé les coses. El sector del turisme és molt important i cal fer un agraïment a totes les empreses i establiments turístics que fan un esforç per millorar cada any la seva oferta. Aquest estiu s'espera alta afluència de visitant i estem treballant per acollir-los de la millor manera», explica l'alcalde Jordi Gaseni.
«Som líders destacats en turisme a l'Ebre i això ho fan restaurants, allotjaments, comerços. Tots som responsables que això sigui possible. El turisme beneficia al poble i és una font de riquesa per a moltes persones. Agrair a tothom que any rere any aposta per la nostra població», subratlla el gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó.
Una part dels turistes s'allotjarà en habitatges d'ús turístics, taxa dels quals va incrementar-se el passat 1 d'abril, passant de 45 a 90 cèntims per persona i nit. Aquesta pujada es veurà reflectida a les dades d'enguany, ja que hi ha 1300 allotjaments donats d'alta en tot el terme municipal.


FOTO: Ajuntament Ametlla de Mar.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.