Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els Bombers de la Generalitat han fet aquest matí un exercici de recerca en entorn marítim i terrestre a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre)

Publicat el 26/05/2017 11:40

L' Ametlla de Mar

El simulacre, que pretén millorar els protocols d’actuació, ha consistit en la recerca de dues persones desaparegudes i ha comptat amb la participació dels membres dels GRAE Subaquàtic i de la Policia Local


Els Bombers de la Generalitat han fet aquest matí una pràctica de recerca en el tram de costa entre el Port de Calafat i el Port de l’Ametlla de Mar, a la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre.

L’exercici ha simulat la desaparició de dues persones, amb la següent informació: el 112 rep la trucada d’un familiar per informar que pare i fill havien sortit a pescar amb canya i no havien tornat a casa. La Policia Local de l’Ametlla de Mar localitza el vehicle aparcat i diversos estris personals a les roques.

S’ha activat el dispositiu de salvament dels Bombers, encetant la recerca per terra i mar. La Unitat Subaquàtica del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) ha georeferenciat les zones d’actuació amb GPS i s’ha dut a terme la pràctica conjunta amb els vehicles terrestres i les dotacions de control i seguiment per així millorar la coordinació i els protocols d’actuació.

Un aspecte important ha estat l’activació de la Unitat de Punt de Trànsit (UPT) per fer la gestió i el control de tots els operatius, junt al muntatge del Centre de Comandament Avançat (CCA) per coordinar tots els aspectes de l’exercici.

La Sala de Control de la Regió d’Emergències (SCTE) ha fet les gestions de la informació relativa al servei, tot comunicant la possible víctima en una cala de difícil accés. Les unitats operatives han simulat la localització i la recuperació del cos de la primera persona. Posteriorment la segona víctima, trobada amb vida, ha estat assistida pels equips mèdics i evacuada amb símptomes d’hipotèrmia.

A banda de les embarcacions (3) i dels vehicles d’actuació i de comandament dels Bombers de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, també hi ha participat el Grup Caní de Recerca (GCR), així com els agents de la Policia Local i  l’ambulància del Servei d’Urgències Municipal de l’Ametlla de Mar. L’exercici ha aplegat un total de 26 efectius.

Aquesta pràctica s’ha fet per millorar el treball conjunt per part de la Unitat de Punt de Trànsit, el personal adscrit als parcs de la regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre que compta amb titulació pel maneig d’embarcacions i els membres de la Unitat del GRAE Subaquàtic.

La coordinació és clau en qualsevol tipologia de recerca. Cal tenir en compte que en cas real també actuarien d’altres cossos d’emergència, específicament Salvament Marítim, que té la competència en rescats en aigües obertes a Catalunya.

Serveis dels Bombers de la Generalitat en entorn marítim

Els Bombers de la Generalitat van fer l’any passat 76 serveis en medi marítim, 2 de les quals al Baix Ebre. Aquest any (amb dades fins el 30 d’abril) s’han fet 12 actuacions d’aquest tipus.

FOTO: DGPEiS a través de Gencat


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.