Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els CSIT World Sports Games Tortosa 2019 es presenten institucionalment al món esportiu de les Terres de l'Ebre

Publicat el 22/05/2017 09:32

AmpostaDeltebreGandesaTortosa

La consellera de la Presidència, Neus Munté, presideix l'acte


Entitats, associacions i clubs esportius de les Terres de l'Ebre han participat avui en l'acte de presentació oficial dels CSIT World Sports Games Tortosa 2019, que s'ha fet a l'Espai Sant Domènec i que ha comptat amb la presència de la consellera de Presidència, Neus Munté, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, el president del CSIT, Bruno Molea, l'alcalde de Móra d'Ebre i representant de la Diputació de Tarragona, Joan Piñol, i demés autoritats, entre les quals alcaldes i regidors de les subseus dels jocs ja confirmades: Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita. Els jocs del 2019 mantenen oberta la possibilitat d'incorporar noves subseus d'arreu del territori.


La consellera de Presidència, Neus Munté, ha valorat uns jocs que "tindran un gran impacte que ha de permetre ubicar-nos més i millor al món, i que generaran beneficis tangibles i intangibles, com els valors de l'esport amateur i l'aposta per la inclusivitat". Munté ha afegit que "l'esport d'alt rendiment és necessari, però l'hem de fer compatible amb la pràctica de l'esport per a tothom, i aquí vull destacar la feina que fan els consells esportius al nostre país." La consellera entén que "la consecució d'aquests jocs ens mostra el camí per aconseguir grans objectius, treballant tots conjuntament. Som conscients de la gran responsabilitat que assumim però estem convençuts que ho farem bé. Teniu el govern de Catalunya al vostre costat."


De la seva banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha volgut destacar l'aposta "clara, decidida i ferma" del govern de Catalunya en la consecució d'aquests jocs, al temps que ha agraït el suport de la Diputació de Tarragona, el treball de la UCEC i la complicitat de tot el món esportiu de les Terres de l'Ebre. Bel ha valorat la "resposta entusiasta" dels clubs i entitats esportives des del primer moment en què es va presentar la candidatura. "Aquest és un projecte no només de Tortosa i Terres de l'Ebre, sinó de tot un país, que requereix de la complicitat de tota la societat civil. Aquest és ara el principal repte que tenim per endavant.". L'alcalde ha recordat que aquest esdeveniment malgrat ser esportiu té un pes molt important en l'àmbit de la promoció del territori. "Tenim l'oportunitat de donar a conèixer Tortosa i les Terres de l'Ebre arreu del món."


El president de la UCEC, Jaume Domingo, ha dit que a Catalunya "tenim un esport de competició i elit molt potent, però pensem que a Catalunya tothom té dret a la pràctica de l'activitat física, i això és precisament el que mouen aquests jocs, l'esport per a tothom." "Els consells esportius -ha explicat Domingo- hem definit l'esport popular com una eina de foment dels hàbits saludables, de potenciació de la igualtat d'oportunitats, dels valors personals i comunitaris. El 1936, Catalunya havia de celebrar les olimpíades populars esportives, que van estroncar-se amb l'esclat de la Guerra Civil. Ara tenim l'oportunitat de tancar el cercle i celebrar aquelles olimpíades amb uns jocs de la pau, precisament en un territori que va patir molt el conflicte armat." Respecte al CSIT, el president de la UCEC ha fet notar que aquests jocs aposten pel foment de la cultura i la posada en valor de la natura i el teixit esportiu de base.


Finalment, el president del CSIT, Bruno Molea, ha agraït l'acolliment dispensat per Tortosa i les Terres de l'Ebre, una ciutat i un territori que ha qualificat d'idonis per acollir els jocs. "La presència avui aquí de la consellera de la Presidència del Govern català posa de relleu l'aposta per l'esport i per aquests jocs." Molea ha revelat que aquesta és la primera vegada que un país obté la seu dels jocs al poc de la seva integració al CSIT, un organisme la filosofia del qual es basa en la competició esportiva però sobretot en la convivència entre cultures i l'intercanvi d'experiències entre els participants.


Els CSIT World Sports Games són uns jocs esportius que se celebren cada dos anys i que poden atreure fins a 10.000 esportistes d'arreu del món. El CSIT (International Workers and Amateurs in Sport Confederation) és una organització internacional d'esports fundada l'any 1913 a Bèlgica que s'inspira en els moviments obrers internacionals de començaments del segle XX.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.