Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’Escola d’Arquitectura de Reus visitarà dos cases de l’Ametlla de Mar dissenyades per Ramón Maria Puig

Publicat el 19/05/2017 10:06

L' Ametlla de Mar

L’arquitecte Ramon Maria Puig (Lleida 1940) és una figura important dins l’arquitectura catalana tant pels projectes que ha signat com pel seu activisme cultural. De fet, va ser una de les primeres veus que als anys seixanta va denunciar l’estat de degradació de la Seu Vella de Lleida i va crear un estat d’opinió favorable a la seua recuperació. “Ha tocat l’arquitectura des de totes les vessants, des del disseny d’habitatges particulars fins a l’obra pública passant per la planificació urbanística, la intervenció en el patrimoni, les instal·lacions efímeres, la docència o la publicació d’articles”, apunta Jaume Farreny, professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA) de la URV, i comissari de l’exposició Ramon Maria Puig. Arxiu 1964-2015. Es tracta d’una exposició muntada a partir de l’extens i important arxiu professional que Ramon Maria Puig va cedir al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya de la demarcació de Lleida fa uns anys i  que inclou dibuixos, plànols, fotografies i articles, entre altres. Aquesta exposició es va poder veure fa un any i mig a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida i ara està instal·lada al vestíbul de l’ETSA, al  campus de Bellissens de Reus. “Creiem que és molt interessant per als nostres estudiants ja que poden copsar d’una manera molt gràfica, veient dibuixos i plànols fets a mà, com es projectava l’arquitectura fa 40, 30 ó 20 anys”, argumenta Farreny.


En paral·lel a l’exposició s’han programat una sèrie d’activitats, entre les quals destaca una conferència que impartirà el mateix Ramon Maria Puig sobre arquitectura aquest dijous a l’ETSA, o la visita el dissabte 20 de maig al matí a les cases Argany-Puigdevall i la casa Hedo, situades a la urbanització de Sant Jordi d’Alfama de l’Ametlla de Mar. Les dos primeres van ser construïdes entre el 1975 i el 1977 en una parcel·la de 500 metres quadrats amb l’objectiu de compartir els espais no edificats. Són pràcticament simètriques, de planta baixa més un pis i de color blanc. La casa Hedo, fou construïda  entre el 1979 i el 1981, i es tracta també d’una edificació en planta baixa, més un primer pis, molt compartimentada i on queda perfectament delimitada l’àrea de descans dels espais per estar. “Cap de les dos cases formen part de l’exposició, però com les tenim a la vora, hem cregut que ens serviria per poder aprofundir amb el treball de Ramon Maria Puig”, assenyala Farreny. El punt de trobada per fer la visita és el Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar a les 11:00 del matí.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.