Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Catalunya rep el distintiu de les Banderes Blaves per a 95 platges i 24 ports esportius

Publicat el 09/05/2017 18:03

AlcanarDeltebreL' Ametlla de MarL' Ampolla

Catalunya aposta per la qualitat de les seves platges i per uns ports capdavanters i sostenibles

El jurat internacional Bandera Blava 2017 ha concedit a Catalunya un total de 119 banderes, de les quals 95 són per a les platges i 24 per als ports esportius. El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i als ports, una excel.lent gestió ambiental.


Prop del 100% de les zones de bany amb alts índexs de qualitat 


L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.


Cal destacar que durant l’estiu de 2016 el 94% de les zones de bany litorals ha obtingut una qualitat microbiològica de l’aigua excel·lent, mentre que el 5% restant ha obtingut la classificació de bona, sense registrar cap platja amb qualificació deficient, segons el balanç de final de temporada de bany dut a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua.


Les platges guardonades a Terres de l'Ebre


* Calafató (L'Atmetlla de Mar)


* Sant Jordi d'Alfama (L'Atmetlla de Mar)


* Cala Forn (L'Atmetlla de Mar)


* Pixavaques (L'Atmetlla de Mar)


* L'Alguer (L'Atmetlla de Mar)


* Cap Roig (L'Ampolla) 


* Avellaners (L'Ampolla)


* Parc de Garbí (Sant Carles de la Ràpita)


* Les Delícies (Sant Carles de la Ràpita) 


* Riumar (Deltebre)


* Les Cases d'Alcanar- El Marjal (Alcanar)


Aposta per uns ports sostenibles


El Govern de la Generalitat vol vetllar per la imatge de qualitat que ofereixen els ports catalans. La col·laboració públicoprivada pel que fa a recursos econòmics és cabdal per convertir els ports en instal·lacions de primer nivell, modernes, integrades en els seus municipis i sostenibles.


Aquest any els ports catalans han obtingut 24 banderes blaves, la totalitat de les candidatures presentades. Els ports i dàrsenes esportives premiats són:


Girona: CN Llançà, CN Port de la Selva, Port Esportiu de Roses, CN L’Escala,  CN Aiguablava, Port Marina Palamós, CN Costa Brava-Palamós, CN Port d’Aro i Club de Vela de Blanes. 


Barcelona: CN El Balís, Consorci Port Mataró, Marina Badalona, Port Masnou, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, CN Garraf, Port d’Aiguadolç i CN Vilanova.


Tarragona: Port Segur-Calafell, CN Salou, CN Cambrils i Port de l’Hospitalet de l’Infant.


Terres de l’Ebre: CN l’Ametlla de Mar i CN Ampolla.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.