Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El restaurant Artecum de Tortosa obté l’acreditació AMED de l’Agència de Salut Pública

Publicat el 16/01/2017 10:47

Tortosa

El director territorial de Salut, Ismael Piñas, i responsables de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a les Terres de l’Ebre, han lliurat al restaurant Artecum de Tortosa l’acreditació AMED per la promoció de la dieta mediterrània.

L’Agència de Salut Pública a l’Ebre durant aquest any, i el col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa, està treballant per a què la majoria d’establiments de restauració del municipi assoleixin aquest indicatiu, tenint en compte que es tracta d’una població que realitza cada cop més àpats fora de casa i, per la qual cosa, aquests han de ser el més saludables possibles.

Actualment, a les Terres de l’Ebre hi ha acreditat diversos establiments en 11 municipis, que poden oferir menús mediterranis a més de 1.400 comensals diaris entre restaurants, menjadors laborals i albergs juvenils.

L’acreditació AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT),  que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració, que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris, a més de disposar d’unes correctes condicions higienicosanitàries. Així a partir d’una revisió dels menús i una adaptació als criteris proposats, es garanteix una oferta gastronòmica basada en l’ús de l’oli d’oliva, l’abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.

En concret, s’han acreditat AMED més de 550 establiments en 133 municipis amb capacitat per oferir alimentació mediterrània a més de 83.000 comensals a tot Catalunya. Per més informació sobre l’acreditació AMED podeu consultar el web www.amed.cat.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari