Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El SOC subvencionarà l’Ajuntament d’Ulldecona amb més de 150.000€ per polítiques actives d’ocupació

Publicat el 23/12/2016 09:31

AmpostaUlldecona

La subvenció, de 152.633 euros, permetrà la contractació de 13 persones en diversos plans d’ocupació al llarg de l’any i el manteniment del dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials, en el que treballen 3 persones.

L’Ajuntament d’Ulldecona, com a ens beneficiari des del 2010 de les ajudes de la Llei de Barris, ha rebut ja la comunicació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), dels programes específics de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral i dels programes d’experienciació laboral autoritzats per a l’any 2017. En el primer la subvenció és de 58.649 euros i en el segon de 93.983 euros. Tots dos programes comptem també amb el finançament del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i del Fons Social Europeu

El Servei d’Ocupació de Catalunya mitjançant el Projecte “Treball als barris” dóna suport de manera prioritària als pobles, barris i àrees urbanes que, per les seves característiques, requereixen d’una atenció especial de l’Administració per tal de millorar-les des del punt de vista ocupacional. L’objectiu general és estimular la creació de l’activitat econòmica i la generació d’ocupació, així com desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones que hi resideixen.

Dins d’aquests programes d’experienciació laboral, el SOC ha adjudicat a l’Ajuntament d’Ulldecona 4 plans d’ocupació per a persones en situació d’atur i amb especials dificultats d’inserció laboral, que incideixen en actuacions de millora de la cohesió social, la dinamització comercial i el manteniment d’espais comuns. D’aquesta manera, un total de 13 persones en situació d’atur seran contractades per l’Ajuntament al llarg de l’any vinent i podran adquirir o millorar determinades competències de cara a la serva inserció, mitjançant la realització d’obres o serveis d’interès general i social.

Els plans fan referencia a l’adequació de l’entorn urbà; l’adequació i manteniment de parcs, jardins i entorn forestal; manteniment i neteja de via pública i equipaments municipals; i la dinamització comercial del nucli històric.

Totes les contractacions es fan en col·laboració amb l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya a Amposta. Les persones interessades caldrà que constin com a demandants d’ocupació no ocupats i tenir experiència prèvia o coneixements de treball relacionats amb les tasques que s’hauran de realitzar. Es posarà especial èmfasi en aconseguir la paritat en la contractació i en complir l’objectiu social del programa del Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, s’ha mostrat molt satisfeta per la notificació de la subvenció, assegurant que “és una notícia molt positiva per al nostre poble perquè ens permet continuar treballant en polítiques actives d’ocupació i donar suport a persones aturades que estan en procés de recerca de feina, a la vegada que ens permet intensificar la tasca iniciada fa poc més d’un any de dignificació de l’espai públic, amb millores en el servei de neteja tant de carrers com de parcs i jardins pel que fa a l’àmbit mediambiental”.

A banda d’aquestes accions, l’Ajuntament també demanarà la continuïtat d’Integrals Ulldecona, un programa, en el marc del Sistema de Garantia Juvenil, que ofereix recursos i personal especialitzat als joves per tal d’acompanyar-los i ajudar-los a definir uns objectius professionals o formatius i suport a través d’una tutora per tal d’acomplir els objectius. En aquesta primera edició, hi ha participat un total de 15 joves i s’ha assolit un 80% d’inserció laboral.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.