Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Reunió a Brussel·les per la descontaminació dels terrenys de Flix

Publicat el 15/12/2016 09:52

Flix

L'eurodiputat català Francesc Gambús i l’alcalde de Flix, Marc Mur, es van reunir ahir a Brussel·les amb el director general de Medi Ambient de la Comissió Europea, Daniel Calleja, per exposar-li la situació de la descontaminació integral dels terrenys de Flix.

Gambús ha ressaltat la importància de “connectar l’administració local amb les institucions europees”, perquè aquest problema de la descontaminació s’ha de tractar amb la implicació alhora de totes les administracions implicades. A més, tal com ha dit Gambús, únic eurodiputat català a la Comissió de Medi Ambient, “hem posat sobre la taula que s’ha de procurar que no només es descontaminin els fangs, sinó també l’aigua i el sòl”. “Aquests fons europeus han servit perquè es netegin els fangs contaminats del riu, però també cal que, després de la marxa d’Ercros, tot estigui descontaminat”, ha explicat. Alhora ha apuntat que, per això, cal “la col·laboració de totes les administracions, de forma transversal, per ser el més àgils possibles i poder avançar més ràpid”.

“Faltava aquest contacte bilateral entre el municipi i les institucions europees i avui ho hem fet possible”, ha remarcat Gambús, que també ha valorat positivament la trobada, on hi ha hagut bona receptivitat. "Hem trobat un director general de Medi Ambient obert de mires, amb ganes d’escoltar els plantejaments i una mà estesa a col·laborar a tots els nivells, tant amb el govern de l’Estat, com amb la Generalitat i l’Ajuntament de Flix. I la Comissió s’ha mostrat oberta a seguir tenint aquest contacte directe amb l’Ajuntament”.

“La neteja dels llots és l’única fase que s’ha fet a dia d’avui. Cal que aquesta sigui la primera d’una neteja integral de tot el territori afectat per Ercros, perquè no serveix de res descontaminar una part si la resta contaminada acaba al riu. Cal definir, a partir d’ara, quins diners i fons es requereixen i com s’executa aquesta neteja, amb tot un conjunt de problemàtiques ambientals i de gestió de residus d’aquesta factoria que fa més de 120 anys que hi opera”, ha explicat l’eurodiputat membre del grup EPP, el majoritari a la cambra europea. I ha recordat que dels 200 milions que s’ha invertit en la descontaminació, 117 milions provenen de la Comissió Europea.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari