Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Ràpita acull la Jornada de Turisme al Territori Sénia

Publicat el 22/11/2016 17:17

La Sénia

La Ràpita acollirà el divendres 2 de desembre la Jornada de Turisme al Territori Sénia, organitzada per la Mancomunitat de la Taula del Sénia en col·laboració amb l’Ajuntament, que comptarà amb la participació de dos dels màxims responsables en matèria de Turisme de les Generalitats catalana i valenciana, Joan Aregio i Francesc Colomer respectivament. L’Església Nova serà l’escenari on s’exposarà el contingut del conveni signat pels presidents de les dos institucions, Ximo Puig i Carles Puigdemont, i que ha de permetre desplegar estratègies turístiques conjuntes en aquest territori a cavall entre les dos comunitats. La Jornada servirà també per compartir diferents iniciatives i projectes turístics que s’estan duent a terme a banda i banda i banda del riu Sénia, segons han explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, i la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Tere Adell.

“La millor manera de promocionar turísticament tot el territori és compartint les experiències que ens poden beneficiar mútuament i des de l’Ajuntament de La Ràpita veiem imprescindible aquesta col·laboració entre territoris germans i entre pobles veïns, perquè l’atractiu turístic que tenim és la promoció de cada municipi vinculat al seu entorn”, ha afirmat Caparrós.

La jornada començarà a les 9.15, amb una inauguració a càrrec de l’alcalde rapitenc i també de Rhamsés Ripollés, president de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Tot seguit, el president de l’Associació Territori Sénia, Jaume Antic, oferirà una xerrada sobre ‘Oleoturisme al ‘erritori Sénia’, i Teresa Adell parlarà de les Jornades Europees del Patrimoni. A les 10 es podran conèixer diferents productes turístics a la zona, com l’art rupestre llevantí, a càrrec d’Agustí Vericat; altres productes turístics a les muntanyes, exposats per Alberto Moragrega; els parcs naturals, amb Josep Maria Forcadell i Xavier Abril; la gastronomia com a producte turístic, amb Kevin Salvador; l’Associació d’empresaris turístics de Morella i comarca, amb Joaquin Deusdad, i el Model de cooperació de l’Estació Nàutica de La Ràpita, amb Joan Barberà i Jordi López.

Després del descans (12 hores) hi haurà la intervenció conjunta de Joan Aregio i Francesc Colomer sobre el conveni marc entre la generalitat Valenciana i la Generalitat de Catalunya en matèria de Turisme signat el 19 de setembre en presència dels presidents de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. “Aquesta jornada serà el moment de parlar de com desenvolupem aquest conveni, que precisament es va gestar en una visita anterior a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia i també serà el moment de començar a dotar-lo de contingut, que és allò important”, ha remarcat Teresa Adell. Tant Adell com Caparrós han destacat que el conveni que s’explicarà durant la jornada és exemple de la millora de relacions guvernamentals des de l’arribada del nou govern al País Valencià. En aquest, sentit l’alcalde de La Ràpita ha remarcat que el canvi d’escenari s’ha de traduir també en una millora de relacions en el dia a dia i en tot allò que afecta els ciutadans de les dos comunitats.

Visita a les oliveres centenàries i mil·lenàries de La Ràpita, el 27 de novembre
D’altra banda, la Mancomunitat de la Taula del Sénia, juntament amb ajuntaments, Terres de Cruïlla –que agrupa els Centres d’Estudi del Territori-, associacions i entitats diverses, tancaran el proper 27 de novembre a La Ràpita la tercera edició de Jornades Europees de Patrimoni. Després del Patrimoni Natural (2014) i el Patrimoni Industrial (2015), enguany el tema que s’ha volgut posar en valor a través de les Jornades ha estat ’Patrimoni de tothom: arbres amb història’. Per aquest motiu s’han programat entre setembre i novembre una trentena d’activitats, que clouran el proper 27 de novembre a La Ràpita amb una sortida que vol donar a conèixer públicament les oliveres centenàries i mil·lenàries que hi ha en aquesta població. En total hauran estat més de 1.500 les persones que han participat en el calendari programat per la Taula del Sénia en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni 2016.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.