Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Un jove de l'Ampolla guanya els Premis Ruralapps 2016

Publicat el 17/11/2016 13:28

L' Ampolla

Les apps iRuralNavigator i Vacapp han estat les guanyadores de la tercera edició dels Premis Ruralapps 2016, que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

La primera, creada per Alexandre Llaó García, de l’Ampolla, es tracta d’una aplicació que serveix per a la recerca de finques rurals a tot l’Estat. A través de la introducció d’una finca i una parcel.la, el programa calcula una ruta aproximada fins aquesta. És, per tant, útil per a qualsevol servei d’àmbit rural com ara veterinaris, repartiments, logística, entre altres

La segona app guardonada, ideada per Mateu Yábar Vallès, de Barcelona, està dissenyada perquè els ramaders puguin millorar la gestió de les explotacions de ramat boví extensiu. L’objectiu és que el ramader conegui la informació de tot el seu bestiar, ja que l’aplicació permet tenir un control exhaustiu de vaques i vedells. Per cada animal es pot registrar diferent informació (malalties, deslletaments, parts,...), realitzar el control de sanejament que duu a terme el veterinari i agrupar el bestiar en ramats i registrar-ne els moviments. L’apliació permet tenir la informació in situ i pot funcionar sense connexió a Internet.

L’app iRuralNavigator ha estat la guanyadora de la modalitat Ruralapps-ciutadania, on s’inclouen aquelles aplicacions destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació en l’àmbit agrari, alimentari i/o rural.

L’aplicació Vacapp ha estat la premiada de la modalitat Ruralapps-professional del sector, dedicada a aquelles aplicacions mòbils destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores als professionals del sector agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l’eficàcia interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Les dues modalitats estan dotades amb 3.000 euros cadascuna.

En aquesta convocatòria, que ha comptat amb un total de 19 candidatures, també ha quedat finalista la app Diet creator, de Redes Líquidas, SL, de Barcelona, en la modalitat Ruralapp-ciutadania. Es tracta d’una aplicació que permet la comunicació i tramesa d’informació entre el dietista i el seu pacient.

En la modalitat Ruralapp-professional del sector, la finalista ha estat la app AppÍcola, de VP Control Animal, SL, de Torelló, una aplicació pensada per a la gestió de les explotacions apícoles.

A través dels Premis Ruralapps el DARP vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agroalimentari i del medi rural.

El proper dimecres, 30 de novembre, se celebrarà el lliurament dels premis en el marc de l’Eurecat Mobile Fòrum, que tindrà lloc a les instal·lacions del Caixa Fòrum Barcelona.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.