Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La clementina torna a ser la protagonista de les XXIII Jornades gastronòmiques

Publicat el 16/11/2016 16:57

Alcanar

Alfons Montserrat, Alcalde de l'Ajuntament d'Alcanar, Jordi Monfort, regidor de Turisme, Àngel Llasera i Maribel Fibla, representants del col·lectiu de restauradors participants, han presentat aquest matí a l'Ajuntament d'Alcanar les XXIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina.


Del 18 de novembre al 4 de desembre, 13 restaurants d'Alcanar, Les Cases d'Alcanar i Alcanar Platja, oferiran propostes culinàries, artesanals i innovadores a la vegada, que no deixen de sorprendre pel peculiar sabor dels cítrics.


Alfons Montserrat ha felicitat els restauradors que han participat en aquesta edició de les jornades que són tot un clàssic al municipi i ha posat en valor la tradició de restaurants petits del nostre municipi, que generació rere generació, ofereixen una cuina saborosa i elaborada amb productes de proximitat. “Les jornades combinen dos tradicions molts nostres de gran prestigi i qualitat, la clementina i la gastronomia”, ha ressaltat. També ha convidat tothom a “visitar el municipi i compartir amb nosaltres allò que millor podem oferir, que són els nostres productes i gastronomia”.


En el seu parlament, Jordi Monfort ha explicat que l'oferta dels diferents restaurants participants, per segon any, es basa en propostes que recull el receptari de La clementina d'Alcanar, creat per la Fundació Alícia, i que té aquest cítric com a principal protagonista. “Creiem que disposar d'una eina com aquesta és un recurs impagable, que dóna, si cap, major reconeixement a aquestes jornades i situa Alcanar com a referent gastronòmic al nostre territori i al nostre país”, ha recalcat.


Enguany també es compta amb la col·laboració de La Calafa, una finca ecològica del municipi que realitzarà una activitat complementària que consta d'una visita a la finca i un taller d'elaboració i tast de tapes salades amb clementina ecològica. “La gent que s'aprope a Alcanar té una altra activitat per a fer en aquests dies”, ha afegit el regidor.


Àngel Llasera de l'Hotel- Restaurant Tancat de Codorniu ha destacat que “la clementina té una gran versatilitat i un gust molt peculiar per la seva pell i dolçor, combina molt bé tant amb peix, carn i arrossos”. Per la seva banda, Maribel Fibla del restaurant Casa Ramon de Les Cases ha explicat que “la clementina és un producte km O, del qual ens sentim molt orgullosos d'utilitzar en aquestes jornades i que ens permet elaborar tot tipus de plats amb un toc cítric molt especial.”


Així doncs, les jornades gastronòmiques permetran als veïns i visitants degustar els millors plats, ja siguin els entrants, peixos, carns, arrossos, postres o begudes que formen part dels 13 menús i que oscil·len entre els 25 i els 38 euros. Tots els menús es recullen en el llibret de les XXII Jornades Gastronòmiques de la Clementina. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari