Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Acord per Godall denuncia "el desgavell i falta de rigor del govern municipal"

Publicat el 21/10/2016 19:25

L' AmpollaTortosa

Alexis Albiol parla de “falta de transparència”.


 


El portaveu del grup municipal Acord per Godall, Alexis Albiol, ha denunciat, una vegada més, “la manca de transparència i de rigor del govern municipal del PSC-PP de Godall. Governen com si l’Ajuntament fos la seva finca particular, amb actituds pròpies de la vella política, fet que els porta a cometre despropòsits com convocar de manera irregular el Ple”. Albiol ha explicat que Acord per Godall va registrar un recurs de reposició per no convocar el darrer Ple Municipal amb dos dies d’antelació, tal com és obligatori, segons la Llei de bases i règim local 7/1985.

Així, segons Albiol, el passat 7 d’octubre, al voltant de les 20 h, el govern municipal format per PSC-PP, va notificar a l’únic grup de l’oposició, Acord per Godall, que la convocatòria de la Sessió Ordinària del Ple se celebraria el dilluns 10 d’octubre a les 20.30 hores. El Ple no es va dur a terme perquè la Llei 39/2015 fixa que els dissabtes es consideren inhàbils, i tal com reconeixia la mateixa alcaldessa en un acord de resposta al recurs “no s’havia convocat ni en temps ni forma correctes”.

Albiol, després de manifestar que “és incomprensible que el secretari de la corporació no conegui l’aplicació d’aquesta Llei”, ha reivindicat la necessitat del compliment dels terminis. “Necessitem tenir temps per preparar el temes inclosos a l’ordre del dia i analitzar la possible documentació que ens faciliti l’equip de govern sobre aquests temes a debatre”. El dimarts, 11 d’octubre, “l’equip de govern PSC-PP va convocar de nou el Ple per al divendres 14, fet que ens va portar al grup Acord per Godall a presentar un nou recurs de reposició per entendre que la convocatòria s’havia tornat a fer malament. El Ple, però, aquesta vegada es va celebrar malgrat la nostra oposició. Ara, estem valorant les accions a seguir a partir d'aquest punt, a causa de la falta de rigor de l'equip de govern i les continues vulneracions de dret que es troben els representants d'aquest grup”.

L'alcaldessa, Tere Esmel, ha sortit al pas de les afirmacions d’Acord per Godall: “és només és una forma de fer oposició. No té cap sentit més. Tal com diuen, vam canviar la convocatòria del Ple perquè, segons la nova llei, s’ha de fer en dos dies d’antelació i els dissabtes són inhàbils i s’havia convocat el divendres dia 7 per al dia 10. Es va desconvocar i el dimarts 11, a les 19.30h, es va fer la nova convocatòria per divendres 14 a les 20.30 h. El més increïble és que és el mateix expedient del divendres dia 7, o sigui, no hi ha res de nou i des del dia 7 no van venir a veure’l. I el divendres dia 14 no es presenten al Ple i quan se’ls truca responen que no acudiran. La convocatòria recorrida és la del Ple del dia 10 que ja estava desconvocada i notificada al Grup Municipal d'Acord per Godall. Llavors vaig decidir, una vegada havent demanat assessorament, pel bé del poble tirar avant el plenari perquè hi havia qüestions importants dels comptes i projectes que tenen vinculació amb la seua aprovació”. Esmel afegia que “no entenc com Acord per Godall fa tot això ara quan en altres ocasions han revisat els expedients 15 minuts abans del Ple. I ara reclamen més dies. Si és necessari per més endavant ampliar els dies de termini entre la convocatòria i el Ple, en podem parlar i fer-ho”.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.