Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La cirera, un sector estratègic de la Ribera d’Ebre

Publicat el 01/07/2016 10:18

Tivissa

“És primerenca al mercat”

La Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de l’empresa Cerima Cherries per coneìxer de prop la campanya de la cirera d’aquest any i valorar amb els seus responsables els resultats del viatge de prospecció empresarial realitzat el passat mes d’abril, dins el projecte Ribera d’Ebre Viva. Cerima fa anys que participa en aquest projecte de diversificació econòmica, que compta amb el suport del Consell Comarcal i del SOC, juntament amb altres agents d’aquest sector estratègic per a la Ribera.

L’objectiu eś millorar la competitivitat de les empreses de la comarca, així com la creacióde llocs de treball i la millora de l’ocupació. Segons nota del CCRE, aquest any, les empreses riberenques es van desplaçar al nord d’Ital̀ia i Aùstria amb l’objectiu d’obrir nous mercats per a la fruita dolca que es produeix a la comarca. Durant la visita a l’empresa, la presidenta del Consell Comarcal ha pogut veure el procés integral que segueix la cirera que es produeix a la comarca, molt cotitzada perquè és primerenca al mercat, quan altres zones productores encara no han iniciat la recol·leccio.́ En un màxim de tres hores, la fruita arriba a la nau de Cerima a Tivissa en camions des dels diferents camps riberencs, on es
recol·lecta a mà, i passa per un estricte control de qualitat abans d’arribar als mercats.

La preocupació, a hores d’ara, resideix en l’impacte que pot tenir el Brexit sobre l’exportació tenint en compte un dels principals mercats exportadors és el Regne Unit. La possibilitat real que el Brexit dificulti la lliure circulació de mercaderies i pugui establir aranzels genera preocupació a l’empresa riberenca, tal com està la situació actual.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari