Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

500 PROFESSIONALS ACULLEN ELS VINS DE LA TERRA ALTA A BARCELONA

Publicat el 15/12/2015 20:18

BateaGandesa

Més de 500 professionals van assistir ahir a la presentació Els vins de la Terra Alta, tresors per descobrir, que es va celebrar a Barcelona, a l’edifici modernista El Palauet de Passeig de Gràcia. Agents del món del vi, restaurant, distribuïdors i premsa especialitzada van ser-hi presents en l’acte, a on es van poder tastar més de 100 vins de gamma mitja-alta dels 23 cellers de la Terra Alta presents al showroom.

Els cellers que van participar de l’esdeveniment van ser: 7 Magnífics-Torres, Altavins Viticultors, Bernaví, Bodegues Pinord, Celler Bàrbara Forès, Celler Batea, Celler Cal Menescal, Celler Coma d’en Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach, Celler Germans Balart, Celler Josep Vicens, Celler Piñol, Celler Xavier Clua, Ecovitres, Edetària, Herència Altés, Jordi Miró, Lafou Celler, Pagos de Híbera, Sant Josep Vins, Vins del Tros i Vins La Botera.
Tots ells van presentar alguns dels seus vins més premiats al llarg d’aquest 2015, tant a concursos i premis nacionals com ara els Premis Vinari, la Guía Peñín i La Guia de Vins de Catalunya, com internacionals, en especial al concurs Grenaches du Monde, a on la DO Terra Alta ha estat la Denominació d’Origen més guardonada del món.
L’acte va comptar amb la participació d’un bon grup de representats del territori i de l’administració. La comitiva va estar presidida per Carles Luz i Muñoz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa; Joan Aregio i Navarro, secretari d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; i Joan Batiste Arrufí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta. Entre els presents hi va haver també un important nombre d’alcaldes i consellers comarcals de la Terra Alta.
L’objectiu de la iniciativa, ha estat el de donar a conèixer en profunditat el sector del vi de la Terra Alta entre els professionals de la restauració de Barcelona i rodalies, així com entre els prescriptors del vi i premsa especialitzada, per tal d’afavorir una major implantació dels vins de la comarca en aquest mercat durant els propers anys i contribuir així a la consolidació dels cellers de la Terra Alta com a sector estratègic en termes de generació de riquesa i creació de llocs de treball.
Aquesta iniciativa, que s’inscriu dins el marc del projecte Terra Alta +, impulsat per part del Consell Comarcal de la Terra Alta i basat en la cooperació públic-privada, ha estat subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i cofinançada pel Fons Social Europeo i el Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari