Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El conseller Jordi Ciuraneta a la Festivitat de la Mare de Déu del Carme, a Sant Carles de la Ràpita

Publicat el 17/07/2015 17:40

Sant Carles de la Ràpita

Ciuranet ha destacat."Som un poble obert al mar; un país preparat, que sabem estar al món i que treballa per a anar horitzons enllà. Que treballa per a la independència, per a una Catalunya que tingui els instruments, les eines i els estris per a poder fer realitat un país que millori les condicions de vida de tota la població. Una Catalunya independent tindria un accés directe a les ajudes europees de la pesca i evitaria l'actual repartiment discriminatori que en fa Madrid”.
En aquesta línia, Ciuraneta ha assenyalat que “aquestes properes setmanes són decisives per al conjunt del nostre país. Hem de prendre consciència que estem en un moment clau, que no podem deixar perdre. I és per això que em poso al vostre servei per a parlar-ne obertament, per a dissipar dubtes, per a superar velles i falses pors, per a il·lusionar de nou i anar a guanyar. També us dic que he assumit el càrrec de conseller amb la responsabilitat que es mereix i pensant i treballant per al sector però alhora també per al país sencer, per a aquells que ja són sobiranistes i per a aquells que encara no ho són. Els catalans som gent amb un gran sentit comú i pragmàtics, som gent que no aposta per projectes si sabem que no ens portaran a millors ports. Cal que això tothom ho entengui bé”.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha estat acompanyat del secretari general del Departament, Josep Maria Elorduy, així com de la directora general de Pesca i Afers Marítims, Àngela Seira, i del director dels Serveis Territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, ha participat, avui, en els actes en motiu de la Festivitat la Mare de Déu del Carme, a Sant Carles de la Ràpita.
Jordi Ciuraneta ha obert la seva intervenció recordant que el seu primer acte públic com a conseller també va ser amb pescadors, en concret a Cambrils, el passat 29 de juny, en la festa d’homenatge al pescador jubilat, “un entorn i un esdeveniment també molt especial, com aquest, primer perquè jugo a casa. Com sabeu, vaig ser Director General de Pesca i Afers Marítims del Departament que ara encapçalo, i seguiré donant suport a l'economia blava, que té grans oportunitats de desenvolupament econòmic. I segon, perquè és una celebració d’un sector que també ha contribuït a fer gran el conjunt del sector agroalimentari català i de retruc també el país”.
En aquest punt, Ciuraneta ha reivindicat conservar les tradicions populars “no només pel que representen de retrobament, de celebració conjunta, de compartir i fer pinya, sinó també de cohesió de sector, i de territori, de país”, i en aquest sentit ha destacat la importància de “compartir vivències, coneixements i aprenentatges amb els altres pescadors, amb el sector, i de reconèixer els seus valors i la seva història. El treball, l'esforç, el sacrifici, la dedicació per a tirar endavant la família; com es dóna la cara al mal temps, com s'hi navega, i com se'n surt; l'orgull cap a l'ofici, la saviesa immensa, el llegat”.
El conseller també ha volgut subratllar la importància de posar en valor l'essència del sector pesquer, i la seva aportació al país: “sense els pescadors Sant Carles no seria el mateix, ni Tarragona, ni Catalunya, perquè no dir-ho. Jugueu un paper central en la vida del poble però també en el manteniment d'una identitat, d'una manera de viure i de relacionar-se amb el mar i el litoral que ha perdurat al llarg del temps”.
Jordi Ciuraneta també ha volgut animar a la societat en general a acostar-se a les confraries i al món pesquer, a consumir peix fresc i de proximitat; i ha remarcat un tercer motiu per a parlar de l’entorn i l’esdeveniment d’avui i és que “és una clara representació del què persegueixo i del què perseguim com a país.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.