Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Vaga del futbol territorial català

Publicat el 13/02/2015 16:54

Arnes

Aquest cap de setmana vinent no hi haurà futbol a cap de les categories territorials catalanes.

La Federació Catalana de Futbol ha anunciat aquest dimarts, amb el suport de la Secretaria General de l'Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, que aquesta propera jornada tots els equips catalans, des de Tercera Divisió fins a Quarta Catalana, faran vaga per protestar contra la "persecució fiscal i recentralitzadora" a què els està sotmetent l'Estat espanyol.
Els clubs han dit prou i han denunciat que les noves mesures del Ministeri d'Hisenda poden provocar la desaparició a curt termini de molts clubs i competicions del país. Entre les mesures que denuncien, hi ha l'obligació d'inscriure a la Seguretat Social tots els tècnics i jugadors que percebin alguna remuneració, per petita que sigui. A això s'hi suma l'impuls de la llicència única -que posa en perill les llicències expedides per les federacions catalanes-, la llei reguladora de l'impost de societats i l'augment de l'IVA sobre l'esport, que ja és del 21%. Unes mesures, a efectes pràctics, inassumibles per a la majoria de clubs amateurs de categories territorials.

Vaga
D'aquesta manera, el proper cap de setmana, 14 i 15 de febrer, el futbol i futbol sala català farà vaga i es paralitzaran totes les competicions de Tercera Divisió en avall. Si bé és cert que coincidint amb la celebració de Carnestoltes diverses categories tenien jornada de descans, s'ha decidit que l'aturada sigui ara perquè sigui una protesta immediata i perquè es farà coincidir amb la d'altres federacions de l'estat. En aquest sentit, molts clubs ja han demanat fer una altra jornada de vaga, per tal de paral·litzar totalment el futbol territorial.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.