Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Posant de moda les Terres de l’Ebre a FITUR

Presentació conjunta, per les 4 poblacions participants, de les pròximes Jornades de la Galera la prestigiosa fira

Les Terres de l'Ebre van presentar dimecres les II Jornades Gastronòmiques de la Galera 2015 a la prestigiosa fira de turisme a nivell mundial, FITUR que està celebrant-se a Madrid aquests dies.

Els municipis d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita van presentar dimecres les Jornades Gastronòmiques de la Galera, en el marc de la fira internacional de turisme FITUR, a Madrid, de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. L'Organisme Autònom promou aquests dies els principals atractius turístics de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre a la 35a edició de FITUR, un dels aparadors mundials del sector, que se celebra aquest 2015 del 28 de gener al diumenge 1 de febrer. Els espais dedicats a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre s’integren dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme de 900 metres quadrats, aixoplugats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, a través del conveni corner.
El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, la regidora de turisme d’Alcanar, Mercè Fischer; l’alcalde i el regidor de Turisme de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí i Vicent Martí, respectivament; l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín, i el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, van ser els encarregats de presentar les II Jornades de la Galera, que tindran lloc en aquests municipis ebrencs del 13 de febrer al 8 de març.
Els quatre municipis mariners oferiran menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l’Ebre. Aquest 2015 s’ha apostat per unificar les jornades sota el paraigua de la marca Terres de l’Ebre, fet que facilitarà la difusió del esdeveniment, promocionant-ho a tot el mercat català a través de diversos mitjans de comunicació arreu del territori i amb la creació de la microlloc web www.terresdelebre.travel/jornadesgalera.
Un total de 46 restaurants oferiran menús on la galera serà la base dels seus plats, i on vins del territori maridaran els múltiples àpats oferts. Les empreses turístiques oferiran paquets que combinaran allotjament i activitats, a banda dels menús, per ampliar d’aquesta manera l’estada dels visitants al territori.
Andreu Marti, alcalde de l’Atmella de Mar va dir durant la presentació que
“el més important d’aquestes jornades és que promocionem un producte local de gran qualitat al que hi donem valor afegit. A l’hora, dignifiquem i tornem a la professió del pescador tot el que aquesta activitat ens ha donat i ens ha marcat com a pobles. L’any passat durant les jornades es va doblar el preu de venda en llotja d’aquest producte i això és el que busquem”. Per la seva part, Josep Poblet va posar de manifest que enguany “es fa un gran pas en l'aliança entre agents públics i privats del territori" per fer créixer encara més aquesta iniciativa. De fet, tal com s'ha explicat, el pressupost de les Jornades Gastronòmiques de la Galera 2015 és més alt que mai, fruit de la unió d'esforços i del treball en xarxa per part dels quatre municipis participants i del Patronat de Turisme de la Diputació.” Pel que fa a l'estratègia de la marca turística, Josep Poblet va destacar la intensa campanya que s'està duent a terme al sud de França i a Bilbao, amb l'objectiu de potenciar els mercats de proximitat. D'altra banda, s'està incidint en la promoció del GR-99, conegut com el "Camí Natural de l'Ebre", i s'estan remarcant les Terres de l'Ebre com a destinació de turisme de natura, després de la recent declaració com a Reserva de la Biosfera.

Córner: promoció conjunta del territori
La participació a Fitur és una de les accions de promoció conjunta emmarcades en el conveni Corner, que s'ha renovat recentment amb més participació que mai. En total, 27 organismes locals vinculats al turisme de les comarques de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre estan participant en Fitur, fira considerada la segona en importància del món. En aquesta edició es compta amb 9.107 empreses expositores de 165 països i territoris diferents i s'espera l'assistència total de prop de 200.000 visitants de tots els indrets.
També es patrocina a la Fira Ascó que exposa el seu valor turístic en les activitats relacionades amb la navegabilitat del riu i també destaca le seves rutes de senderisme i el seu patrimoni històric, des del casc antic al castell, com a atractius per captar visitants. (Pàg. 6 més informació de Terra Alta a FITUR.)

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.