Camarles-Tortosa, 55 anys després

Publicat el 16/01/2015 18:09

CamarlesGarciaL' AmpollaTortosa

El 12 de NOVEMBRE DEL 55, UN PRECEDENT D’UN DERBI QUE TORNA a disputar-se DIUMENGE (16.30 h)

Darrera jornada de la primera volta. Partit important actualment, per objectius diferents.

Camarles i Tortosa tornen a jugar en competició oficial.

Ho van fer en la temporada 60/61 a la Primera regional, grup Sud (n’hi havia dos a tota Catalunya) quan aquesta categoria era el pas previ a la Tercera divisió. El Camarles, llavors, va viure anys daurats amb possibilitats de pujar a aquella Tercera divisió que era com una Segona B actual. Fou el 12 de novembre del 55 quan el Tortosa, que havia baixat de Tercera, visitava el camp camarlenc. Victòria del Camarles per 2-1. Les alineacions d’aquell partit, segons dades del llibre d’Enrique Viñas, van ser:
Camarles: Gras, Drana, Blas, Llaveria, Calduch, Garcia, Horta, Mestres, Balagué, San José i Gil. Tortosa: Freixas, Princep, Ricart, Paco, López, Navarro, Tafalla, Also, Adell, Roca i Otero.
El Tortosa, al final, va acabar pujant a Tercera, després d’aquell darrer partit amb el Jesús i Maria. El Camarles fou quart. Prop de l’ascens. Molt ha plogut des d’aquella època. Diumenge, ara a la Segona catalana, tots dos equips s’enfronten. Amb objectius divergents. El Tortosa aspirant a no distanciar-se de les dues primeres places (l’ascens és l’objectiu) i el Camarles per fer bona la victòria contra el SP i SP (1-2) i poder fugir de la zona de descens directe. El Tortosa arriba al derbi de diumenge, partit arbitrat per Diego Ruedas, després de guanyar a l’Ampolla (3-0), amb gols d’Asín (clau en el minut 45), Joel (70’) i Albert Arnau (85’). Albert tornava, després de la lesió. Gol important per a la seua confiança. El Tortosa va controlar el partit excepte moments puntuals a cada part en què l’Ampolla va fer les seues aproximacions. Povill, molt encertat i atent com a lliure, va evitar-les. Amb els minuts, el Tortosa va ser fidel al seu estil i va tenir la pilota, amb paciència per crear ocasions. I les va anar creant fins el gol d’Asín. A la represa, després d’una fase incerta, els de Crespo van agafar el timó i amb un joc creatiu van imposar-se, fent-ho sobre tot amb moltíssima intensitat defensiva, un fet que va ofegar per moments a l’Ampolla. Joel i Arnau van sentenciar. Lamentar la lesió de Cristian, amb trencament de clavícula. Fou operat dimecres. Recordar que, després de diverses temporades, ja es pot accedir a l’estadi per la porta principal. Ja era hora.