Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El conseller Santi Vila inaugura la nova estació d’autobusos d’Amposta

9 línies de busos interurbanes, amb una previsió d’uns 100.000 viatgers anuals

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va visitar ahir, acompanyat de l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, la nova estació d’autobusos interurbans de la localitat, que va entrar en servei recentment.

Aquesta instal·lació, que millora la mobilitat en transport públic al municipi, així com la qualitat del servei, ha comptat amb una inversió d’1,2 MEUR. A l’estació tindran parada nou línies interurbanes, amb una previsió d’uns 100.000 viatgers anuals.
La nova estació se situa a l’oest de la localitat; en concret, a la cruïlla entre l’avinguda de Santa Bàrbara i el carrer Sebastià Joan Arbó, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament. Amb una superfície total d’uns 3.700 metres quadrats, l’estació té una capacitat per a 7 andanes i 5 places addicionals per autobusos i compta amb un edifici terminal amb sala d’espera, despatx de bitllets i servei de bar. Així mateix, disposa d’una àrea d’aparcament exterior per uns 40 turismes. Fins ara, Amposta no disposava d’una estació d’autobusos interurbans, després que fa uns anys l’antiga estació es va desmantellar arran de la reordenació del teixit urbà d’aquell àmbit. Des de llavors, aquests autobusos, de manera transitòria, feien parada en una de les marquesines de la xarxa urbana.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en marxa aquest any un seguit d’actuacions de potenciació de les comunicacions a les Terres de l’Ebre.
En aquest sentit, l’1 d’octubre va començar a funcionar la nova línia d’altes prestacions e3: Tortosa – Amposta – Sant Carles de la Ràpita – les Cases – Alcanar, amb 18 expedicions (9 d’anada i 9 de tornada) de dilluns a diumenge. Durant el primer mes de funcionament ha transportat 3.515 persones. També s’ha implantat un abonament T-10/120 que permet fer 10 viatges en 120 dies en tots els trajectes dins de les Terres de l’Ebre i a un preu tant competitiu com 1 euro el trajecte, el que suposa un estalvi del 50% respecte del preu del bitllet senzill.
D’altra banda, a l’octubre també es van reforçar les connexions amb transport públic per carretera entre les Terres de l’Ebre i Barcelona. Així, el corredor de l’Alcanar es va incrementar en 6 expedicions (3 d’anada i 3 de tornada) de dilluns a divendres i 2 expedicions (1 d’anada i 1 de tornada) els dissabtes durant tot l’any, quedant un total de 20 expedicions (10 d’anar i 10 de tornar) entre setmana i 10 els dissabtes i aconseguint una completa cobertura en totes les franges horàries del dia.
Finalment, a l’estiu també va entrar en servei, per primera vegada, un bus llançadora entre les Terres de l’Ebre i l’aeroport de Barcelona, que va registrar més de 3.200 viatgers durant els mesos de juliol i agost.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.