Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Batea acollirà la desena edició del Tradijoc

Publicat el 20/05/2014 12:28

BateaFlixGandesa

El proper dijous 22 de maig la població de Batea acollirà la desena edició del Tradijoc: trobada de jocs populars i tradicionals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, de tots els alumnes que cursen 1r d’ESO d’ambdues comarques. Es tracta d’una iniciativa engegada ara fa deu anys pels professors del departament d’educació física dels instituts de Flix, Móra d’Ebre i Escola Santa Teresa, a la qual s’hi van afegir posteriorment l’institut Terra Alta de Gandesa, l’institut escola de Batea i l’escola d’Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre.

Enguany la trobada espera aplegar a 230 xiquets i xiquetes en el marc d’una jornada lúdica que ha de permetre la coneixença mútua i la pràctica de 25 jocs tradicionals de les Terres de l’Ebre, entre els quals podem destacar el joc de les birles, les carreres de pedres, de sacs i amb els peus lligats, jocs de persecució com moros i cristians, jocs típics de romiatges com ara la corretja i estirar la corda, jocs de carrer com el tello o xelma, els quatre cantons, el mocador, les boles, la rebelluga...

La jornada es desenvoluparà des de les 8:30h del matí fins a les 15:00h pels carrers i places de Batea. Per al bon desenvolupament de la trobada s’ha previst l’organització de 15 grups heterogenis de 14/15 nens i nenes dels centres educatius esmentats. Cada grup anirà acompanyat per un professor/a que tindrà cura de seguir l’horari establert i la progressió per les diferents zones de joc. A més, en cada estació els alumnes trobaran a joves monitors de l’institut escola de Batea que s’encarreguen d’explicar els jocs i dinamitzar-los.

En els enllaços adjunts trobareu informació sobre el TRADIJOC, i sobre un VÍDEO especial per a commemorar aquest desè aniversari i que recull fotografies de les 9 edicions anteriors:

INFORMACIÓ: http://bieljoc.blogspot.com.es/2014/05/xe-tradijoc.html

VIDEO: http://youtu.be/wpoib78Mkk4


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.