Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

‘Sóc Dona’

Publicat el 07/03/2014 10:49

AmpostaSanta Bàrbara

La Masada de Pepet de S. Bàrbara serà l’escenari de la jornada, el Dia Internacional de la Dona

La Masada de Pepet de Santa Bàrbara serà l’escenari demà dissabte de la festa 'Sóc Dona' un esdeveniment impulsat per la documentalista Zoraida Roselló -amb la col·laboració de Surtdecasa.cat, l'Ajuntament i l'Associació de dones planeres.

La diada començarà a les 11 h amb la instal·lació d'un tapet col·laboratiu creat per l’associació de dones planeres, que també han col·laborat activament en la diada. L’acció s'anomenarà destapant la memòria, una metàfora per explicar que "en realitat estarem tapant simbòlicament allò que no compartim, que és la memòria d’uns sistema patriarcal suportat per un sistema capitalista", exposa Roselló.

Paral·lelament, el grup de teatre CREA d’Amposta representaran una escena de l’obra Homes de T de Teatre. Durant el dia, es podrà visitar una exposició cedida per l'Institut Català de la Dones basada en la figura de la filòsofa i escriptora Simone Beauvoir i el grup de bouetes, encapçalats per Miquel Àngel Marín, també faran les seues accions poètiques basades en l’absurd.

Una altra de les activitats previstes serà la performance de l'artista Marialena Roqué DONAULLSDONAULLS-DONAULLSAUREMBIAIX i també la projecció d'el Cordó de la Tia Júlia, de l'ampostina Maria Pons. Per dinar, una paella popular (amb tickets a 5 euros) i concurs de cócs de postre.  

Un altre dels alicents serà l'espai, la Masada de Pepet, una de les edificacions "ancentrals" de Santa Bàrbara, on les persones que hi van viure eren dues dones, resistents a equilibri d’un sistema patriarcal basat en la repartició de faenes fixes per a cadascun dels membres que integraven aquella família.

 

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.