Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita han presentat, en el marc de FITUR, les Jornades Gastronòmiques de la Galera

Aquest 2014 s’ha apostat per unificar les jornades en una única data (del 14 de febrer al 9 de març)

Els municipis d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita han presentat aquesta setmana, en el marc de la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR), les Jornades Gastronòmiques de la Galera, de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

La regidora de turisme d’Alcanar, Mercè Fischer; l’alcalde i el regidor de turisme de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí i Vicent Martí, respectivament; l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa; l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín, i el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, han estat els encarregats de presentar les Jornades de la Galera, que tindran lloc en aquests municipis ebrencs del 14 de febrer al 9 de març.

Els quatre municipis mariners s’han unit per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l’Ebre. En edicions anteriors, aquests municipis ja realitzaren jornades gastronòmiques dedicades a la galera. Aquest 2014, però, s’ha apostat per unificar les jornades en una única data i sota el paraigües de la marca Terres de l’Ebre, fet que facilitarà la difusió d’aquest esdeveniment.

Un total de cinquanta-dos restaurants oferiran suculents menús on la galera serà la base dels seus plats, i on vins del territori com els de garnatxa blanca, de la DO Terra Alta, maridaran els múltiples àpats oferts. Les empreses turístiques oferiran paquets que combinaran allotjament i activitats, a banda dels menús, per ampliar d’aquesta manera l’estada dels visitants al territori. Les jornades es donaran a conèixer a tot el mercat català a través de diversos mitjans de comunicació tant escrits com on-line, també a través de mitjans radiofònics, amb el repartiment de cartells i opuscles de les jornades al territori i amb la creació de la microsite www.terresdelebre.travel/jornadesgalera

La galera, abundant en zones properes a deltes, on les aigües són riques en nutrients, és una excel·lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis, la galera és baixa en calories i de fàcil digestió. La seva carn és fina i gustosa, la qual cosa en facilita la preparació. Del 14 de febrer al 9 de març restaurants d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita donaran a conèixer múltiples plats cuinats amb aquest crustaci.





 

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari