Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Alcanar presenta les jornades dels cítrics

Publicat el 29/11/2012 20:05

AlcanarLa Galera

Del 23 de novembre al 23 de desembre, una vintena de restaurants d’Alcanar, Les Cases d’Alcanar i Alcanar-Platja, participen en les XIX Jornades Gastronòmiques dels Cítrics, unes jornades ja ben consolidades, des de la primera edició que es va celebrar l’any 1993.

En paraules de la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Alcanar, Sra. Mercè Fischer, “les Jornades Gastronòmiques dels Cítrics a Alcanar han evolucionat molt des de la seua primera edició, i tot i que anteriorment eren unes jornades dedicades als cítrics i a la galera, enguany s’ha apostat només pels cítrics, per tal de desestacionalitzar l’oferta turística que té el seu moment àlgid a l’estiu. D’aquesta manera, oferir la cuina dels cítrics té per objectiu promocionar l’oferta turística del municipi durant la temporada baixa que representa l’hivern a Alcanar, Les Cases d’Alcanar i Alcanar-Platja, dinamitzant així l’economia del municipi”.

El nombre de restaurants que participen enguany ha augmentat i són un total de 20 els restaurants que ofereixen, durant un mes, plats que tenen els cítrics com a protagonistes, no només en les postres, com és habitual, sinó en tots els plats de la taula. I és que tal com explicava la regidora de Turisme, en l’acte de presentació de les jornades que es va celebrar el dimecres 28 de novembre a la Cisterna del Vall d’Alcanar, “els restaurants del municipi realitzen una cuina innovadora i creativa, i saben treure el màxim partit de les clementines que en aquests moments s’estan collint a Alcanar, aprofitant així que ara és quan aquest producte es troba en les condicions més adients: ara és el moment de treballar aquest fruit tant fresc i al punt”.

Segons la regidora, a partir d’ara, cada dos o tres mesos es presentaran diferents actes relacionats amb la promoció turística i culinària d’Alcanar, Les Cases d’Alcanar i Alcanar-Platja. Mercè Fischer també va recalcar que s’ha aconseguit un dels objectius que ella es va marcar quan va iniciar el càrrec de regidora de Turisme, crear un Club Gastronòmic Local, que no només està format pels restauradors, sinó per tot el sector turístic local, i que s’ha originat amb l’objectiu de promocionar el municipi, la cuina i també l’allotjament. I en aquest sentit, enguany, l’oferta gastronòmica de les Jornades ve acompanyada per ofertes d’allotjament de diferents establiments de Les Cases d’Alcanar i Alcanar-Platja.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.