Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Los Inhumanos, protagonistes del Partinando Show'23: “Serà una nit inoblidable”

Publicat el 28/07/2023 00:00

Los Inhumanos van ser, són i seran un mite de la música pop festiva i sense complexes. Més de 2.000concerts en 42 anys són l’aval d’un grup especial, desinhibit, i que el dissabte 5 d’agost visitarà la Ràpita, l’estadi de la Devesa, en el Partinando Show. Una edició, a més, solidària. Part de l’entrada es destinarà al Projecte Emma per a la investigació del càncer de mama. L’entrada tindrà un cost de 15 euros, 5 dels quals seran per al projecte. Partinando Show és un producte que s’ha anat consolidant, any rere any, com una de les millors festes multitudinàries ambientades amb música i espectacles. En parlem amb el rapitenc Fernando Garcia, promotor i creador.


 


La Ràpita serà inhumana el dia 5...


Exactament. Un concert que esperem amb molta il.lusió, amb un grup que és festero, xalador... i que ja va estar a la Ràpita l’any 88. I tothom se’n recorda d’aquell concert. 35 anys després tornarà este emblemàtic grup dels 80 a les Terres de l’Ebre, en concret a la Ràpita, fent-nos disfrutar amb totes les seues cançons.


Una edició solidària.


Sí, ja feia temps que parlàvem amb Carlos López, coordinador del Projecte Emma, per fer l’edició solidària. I enguany així serà. Farem la nostra aportació per a l’estudi i la investigació del càncer de mama, una de les lacres que tenim a la societat. Volem ajudar d’esta forma i la gent així ho ha entès, i a part de venir i disfrutar, amb l’entrada, posaran el seu granet de sorra per a la investigació del càncer de mama.


Explica’ns el programa de la Partinando d’enguany.


Arrancarem a les 23 hores, amb un Dj que ambientarà l’inicide la festa. Poc després de la mitjanit començarà el concert de Los Inhumanos i després continuarà la festa amb Mister Dj Fernando Garcia, un servidor, per a sentir tota aquella música habitual als Partinandos. Per tant, la festa està assegurada: bona música, bon ambient i per unes hores tornarem a reviure èpoques molt boniques amb d’altres més actuals, perquè la festa és per atots i totes.


Entrades ja a la venda des de fa unes setmanes, la Devesa es quedarà petita?


Hi ha hagut festes multitudinàries en les edicions anteriors i esperem que esta també ho sigui. Les entrades es poden trobar encara a la Ràpita, al Pub Lluc, ala Gelateria del Coc, al Bar Springi a Camarles, l’Aldea, Amposta i Tortosa, a les cafeteries Germans Marin. Fins ara ha hagut un bon ritme de venta i en els darrers dies encara es pot ampliar.


El Partinando s’ha vestit de gala en més d’una ocasió...el dia 5 serà una de les grans nits...


Sí. Han passat, entre altres, Los Pecos, Boney M, Lorenzo Santamaria,Miki, Janet, el ja desaparegut Tony Ronald, Los Rebeldes, Seguridad Social, Fangoria... i ara Los Inhumanos. Tornarà a ser una nit inoblidable.


Te’n recordes que era molt difícil fer l’amor en un Simca 1.000? O recordes més a Pilar?


Recordo que a finals del 80 i principis del 90 Los Inhumanos van tenir molt d’èxit, amb cançons que tothom recordava perquè agradaven. I ara continuen amb estes cançons i amb els xous que organitzen a l’escenari. Cal dir que com més grans es fan, Los Inhumanos més ganes tenen depassar-s’ho bé i de que la gent també s'ho passi. El Simca 1000, Me duele la cara de ser tan guapo...cançons que ens recordaran aquelles èpoques. Així són les festes Partinando. De ben segur que amb les dues hores que estaran a l’escenari recordarem grans temes d’un grup molt conegut en el panorama musical dels anys 80 i 90.


Una neboda meua va estar en un concert de Los Inhumanos, recentment, a Madrid. Me va dir que va ser un espectacle. Que hi ha interactuació amb el públic i que, en general, són un show a l’escenari. Mira si va xalar que el dissabte 5 d’agost els tornarà a veure, ara a la Ràpita. Jo crec que Los Inhumanos superaran les expectatives.


Això esperem, que les superen. De moment, veiem molta il·lusió entre la gent i això és el més positiu. La majoria de cançons van sonar amb força a les discoteques que llavors estaven de moda a les Terres de l’Ebre: La Contacto, la Karibú, la Long Play, la Viki, la Xalo... i són cançons que encara ara sonen. I que ens portaran a viure la festa, a disfrutar de l’essència dels Partinando.


El nom del festival té la seua història...es pot contar?


Jo posava música a l’Iguana, fins que vam deixar el pub. Estic parlant de l’any 1996. Llavors el meu soci va agafar al Garbeach el Sarau i Sa Terrassa i em va proposar de posar música cada cap de setmana. Jo li vaig dir que cada setmana no, però que una vegada a l’any sí que faríem una festa amb la música que posava a l’Iguana. I així va ser. Els primers anys va venir molta gent. I vam decidir fer el cartell per anunciar la festa, demanant que posessin Partinando. Però es van deixar l’R... Des de llavors al logo, sempre hem posat l’R tombada... la lletra que es van oblidar i que és una forma anecdòtica de recordar la primera edició.


L’any vinent, 25 edicions.


R: Sí, les bodes de plata. Prepararem festivals durant l’any que serviran per commemorar la nostra festa, una de les clàssiques dels estius a les Terres de l’Ebre. Enguany viurem un gran concert i al dia següent ja pensarem en la 25ena edició del Partinando. Des d’aquí, transmetre a la gent que vingui a desconnectar i a passar-ho bé. I també agrair-vos a Més Ebre que sempre feu costat al Partinando, amb la seua promoció.

Per Michel Viñas a Actualitat


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari