Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Per molt que es repeteixi una mentida, no acaba fent-se mai veritat

Publicat el 27/07/2023 00:00

Al ple ordinari de l’Ajuntament de Roquetes, que es va celebrar el passat dia 25 de juliol, i tal com s’ha pogut veure en segons quina premsa territorial (aquesta que no contraresta les notícies), el grup municipal de Junts denúncia l’equip de govern d’ERC d’un atac personal i polític, el que constitueix una FALSEDAT.


Una Llei del Govern estatal ha obligat a les Administracions Públiques a estabilitzar les places en què concorrien determinats requisits. Dues d'aquestes places, són les de tècnic/a d'Antena Caro.


El passat 23 de juny es va desenvolupar el concurs de mèrits (sistema que no ha triat l'Ajuntament de Roquetes sinó que l'ha imposat el Govern espanyol) on únicament va poder participar un dels dos treballadors, ja que la mateixa llei exigeix una titulació per poder prendre part en el procés selectiu, i l'altre, no té la titulació exigida. Per tant, el treballador que sí compleix amb el requisit establert per la Llei estatal s'ha estabilitzat i es contracta com a personal laboral fix d'aquesta Corporació.


Tal com exigeix la Llei, al senyor Ortíz, a principis d'aquest any, se li va atorgar un termini de 10 dies hàbils per presentar aquesta titulació, i ni la va presentar ni va recórrer. Per tant, aquesta plaça va quedar vacant, no perquè així ho decidís aquesta Corporació, sinó perquè ens obliga la Llei estatal. En cas contrari estaríem prevaricant.


Davant aquesta situació, i per tal d'evitar incrementar despeses innecessàries i extraordinàries contractant mitjans externs, ja que s'ha de seguir informant rigorosament, cobrir els actes del mateix Ajuntament, el control de tot el referent a publicacions de premsa que afecten a la nostra Corporació, elaboració de cartelleria, xarxes socials, etc.. era TOTALMENT necessari fer quelcom per corregir aquesta circumstància perjudicial per al nostre funcionament, i no volguda, sinó imposada per una Llei estatal.


Després d'estudiar les millors opcions per als interessos municipals, si bé el més fàcil era contractar de forma directa un càrrec eventual, és a dir, una persona de confiança de l'Alcaldia, com es fa a la majoria d'ajuntaments, s'ha decidit amortitzar la plaça vacant existent (C1), i crear-ne una de nova: la de Cap de Comunicació (A2), com a figura professional al servei de tota la Corporació, inclòs dels dos regidors de Junts, els que, ara, propaguen aquestes falsedats.


La nova plaça, malgrat ocupar-se per una persona amb més titulació, costarà a les arques municipals, 39.121,85€ anuals, mentre que la vacant costava 39.544,80€ anuals, el que suposarà un estalvi anual de 422,95€. No a l'inrevés, com ha anat publicitant el grup de Junts. Els números són clars i no admeten interpretacions ni mentides.


Amb això es millorarà el servei, però també es demostra que les acusacions constants de que el salari que es percebia era molt injust, són infundades. Malgrat això, quan l'alcalde va sol·licitar informes a Secretaria i Intervenció, per a què es pronunciessin al respecte, aquests van ser desfavorables a la pujada salarial.


Com a valor afegit, dir que, per cobrir la nova plaça, s'obrirà un procés selectiu en el que podrà participar tota aquella persona que reuneixi els requisits legals, i en què el Tribunal que el portarà a terme no l'integrarà cap polític sinó, com sempre, estarà format per personal tècnic de l'Ajuntament i d'altres administracions públiques. Amb les manifestacions fetes per Junts, posant en dubte un futur procés, estant calumniant els tècnics ja que qüestionen la seva objectivitat, imparcialitat i honradesa. Cal atacar també als tècnics?. Fins a la data d'avui, es pot constatar que els processos de selecció de personal s'han desenvolupat, complint la legalitat, i de fet, s'ha seleccionat a persones no sospitoses, precisament, de pertànyer al nostre partit polític.


Com ja he dit, si s'hagués volgut contractar a algú afí a ERC era molt senzill, simplement, s'havia de crear la plaça, com a càrrec de confiança i contractar, de forma directa, a la persona. No calia cap procés selectiu.


Quin començament de legislatura d'un grup municipal que el primer, i de moment, l'únic que fa és propagar falsedats, no ja només de l'equip de govern que jo presideixo, sinó dels nostres treballadors.


En fi, estem aquí per gestionar, i això intentem fer, això si, sempre dintre del marc legal. Per a fer-ho diferent, ja n’hi ha d’altres.


Ivan Garcia Maigí


Alcalde de Roquetes

Per Ivan Garcia Maigí a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.