Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’hospital nou, un compromís irrenunciable.

Publicat el 26/04/2022 00:00

Hi ha causes justes i aquesta és una, la construcció d’un nou hospital a les Terres de l’Ebre. Ens hem de remuntar a l’any 2006, quan la consellera de salut anunciava la construcció d’un nou hospital a Tortosa. En aquell moment el Govern de Pasqual Maragall tenia clar que altres opcions no solucionarien el problema de la ubicació que patim tots els usuaris del Verge de la Cinta. És van realitzar els primers passos amb la redacció del Pla Funcional, l’oferiment de l’Ajuntament d’uns terrenys al barri de Ferreries i l’adjudicació del concurs d’idees a nivell europeu per escollir un equip d’arquitectes que serien els encarregats de redactar el projecte constructiu. Fins aquí la part positiva, ara bé el canvi de Govern a la Generalitat va paralitzar sine die la seva construcció (eren els temps dels plans secrets de les jugades mestre...).


La sorpresa va saltar el 5 de maig de 2017 quan el Departament de Salut, capitanejat per ERC, anunciava que s’ampliaria l’hospital actual i que les Terres de l’Ebre no necessitàvem un nou hospital. A partir d’aquell moment es van succeir tot un seguit d’anuncis d’inversions, coincidint amb les diverses conteses electorals, com eren la construcció d’un nou pàrquing amb un ascensor, la construcció d’uns búnquers per albergar el servei de radioteràpia o el projecte d’ampliació de l’hospital, que segons algunes fonts el cost seria d’uns 90 milions d’euros, conseqüència de totes les dificultats tècniques que comporten la ubicació de l’actual hospital.


I amb què ha acabat tot plegat? Parole, parole, parole...


Com podem apreciar, totes aquestes propostes, es van fer al municipi de Tortosa. L’ajuntament des de el principi ha tingut un paper clau per facilitar aquesta inversió que ha de fer la Generalitat. Els socialistes tortosins sempre hem liderat els projectes de territori a la nostra ciutat, per exemple la implantació del Campus de la URV i en el seu moment a l’any 2006 la construcció d’un nou hospital, forma part de la nostra manera d’entendre la política. Fa pocs dies vam anunciar un període de reflexió que representa una oportunitat per a què el nostre soci de govern a Tortosa, Junts x Tortosa, rectifiqui la seva postura i lideri ara sí la construcció d’aquest hospital nou, modern, tecnològic i dissenyat per respondre a les necessitats del segle XXI.


La historia ens ha ensenyat que cal liderar els projectes, assumir qualsevol decisió del Departament de Salut que no solucioni la problemàtica actual no pot ser acceptada per l’Ajuntament de Tortosa. Els socialistes tenim les idees clares i no recolzarem cap proposta que no comporti la construcció d’un nou hospital.


I una darrera reflexió, ERC quan té responsabilitats de Govern (als ajuntaments, al Govern de la Generalitat, etc.) demostra que tenen una gran tendència a fer declaracions teòriques grandiloqüents... però, al mateix temps, demostra una incapacitat manifesta a l’hora de gestionar les inversions públiques , que són les que milloren el dia a dia de la gent a peu de carrer. No ho oblidem...


 


Foto: Ebredigital

Per Manel de la Vega, Primer Secretari del PSC a les Terres de l’Ebre a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari