Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ja tinc 10.000 pel ·lícules, un nou projecte

Publicat el 16/05/2020 00:00
No sé com cadascun de vosaltres heu passat aquests dies de confinament, suposo que cadascú haurà viscut una experiència nova. Un amic meu de Saragossa, com veia que la cosa anava per llarg, va pintar la seua casa de cinc pisos: "alguna cosa havia de fer". I la dona d'un amic pinta tots els dies un quadre.
Com és la humanitat? Jo no entenc aquesta gent que diu que s'avorreix. Quantes coses es poden fer a la vida: llegir, veure cinema…buscar despertar la creativitat de cadascú, que és infinita. Avui els parlaré una mica de la meva. Una aventura que va començar amb el confinament i s'ha convertit en un projecte personal. Per la meva columna diària a Més Ebre, vaig posar les 100 millors pel·lícules que he vist i vaig anar fent la llista i així vaig crear la meva primera base de dades de cinema que, en principi, era de petita importància. Poc a poc vaig anar engrescant-me, i la vaig anar augmentant. Fa mes i mig tenia 1000 pel.lícules i en l'útim mes vaig intensificar la recerca arribant a llegir més de 50.000 guions. Els darrers dies el ritme de recerca ha estat frenètic: 9 hores diràries a l'ordinador. D’aquesta forma, he arribat aquesta setmana a les 10.000 pel·lícules i cadascuna d'elles amb el seu any, la seua  temàtica i subtemàtica (illes, mar, selva, alpinisme, tipus rars, circ, cabaret, piano, violí, cuina, futbol, ​​beisbol, divorcis, primer amor, retrobaments, robatoris, voyeur, baralles de galls , animals, monges, sacerdots, Papes, aeroports, bars, hotels, vampirs, homes llop, gelosia, solitud, gent tancada…). En total, més de 300 temàtiques. I fa cinc dies que semblo un zombi: tot el dia a l'ordinador de les 10 del matí a la una de la matinada.

 


Només he descansat per dinar i fer una mica de ioga. Havia de rematar la feina iniciada. Havia de posar totes les pel·lícules guanyadores de tots els festivals importants del món , de cada any, moltes dades dels darrers cinquanta: Òscars, Cannes, Berlin, Venècia, Sant Sebastià, Sudance, Shanghai i els Goya de cada país, Alemanya, França, Espanya, Mèxic, Regne Unit, Suïssa, Suècia, Canadà.
No sé que fare amb tot això, si un llibre, un blog…. Ara he de donar l'estructura final i fer els rànquings per països (en tinc més de 60) per temàtiques, per subtemàtiques i separar-les. Les més difícils són: els triler (cinema negre, màfia, venjança, robatoris, espionatge, crim, assassins) i les pel.lícules de terror (fantasmes, cases encantades, zombi, fantàstic).
Avui comparteixo amb vostès aquest projecte que fa un mes vaig anunciar que començava i avui va agafant forma. No sé com serà el final,  només sé una cosa i és que cada setmana he de actualitzar-lo. Una aventura més de la meva vida, a banda de la del periodisme, la d'escriure de futbol i ​​la d’escriure a Més Ebre des de fa 10 anys. I ara el rècord Guiness: escriure un article cada dia (des de fa unes setmanes cada dos dies) i he d’afegir la feina del cinema. Espero en un any haver acabat el meu llibre de cinema, ara queda el més difícil donar-li la forma, l’estructura i la qualitat que mereix aquest projecte.

Per Joaquin Celma a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari