Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

CADA VEGADA MENYS LLIBERTATS

Publicat el 06/05/2020 00:00
Em pregunto si aquest confinament és legal. ¿Com un govern pot dir a tot un Estat que es quedi mes i mig sense sortir de casa? Amb el que això suposa per a moltes  famílies sense feina, ni economia per subsistir i més quan no hi ha una estructura per al milió o dos milions de persones que estan a limit.
Ahir, després de deu dies, vaig sortir una altra vegada al carrer a comprar menjar i tot em segueix semblant una pel.lícula de ciència ficció. Crec que estem en un món cada vegada amb menys llibertats; als governants se'ls ocorreix una idea que ells es pensen que és meravellosa i mitja Espanya ha d’aplicar aquesta llei. Veiem sectors com ensenyament, que canvien les lleis cada quatre anys, com també els contractes de treball que també varien i obliguen a les empreses ha canviar les seves estructures contínuament per noves lleis que s’estableixen. Com va dir el fundador de Tele pizza i Jazztel, Leopoldo Fernández, si en aquest pais fóssim tots autònoms no tindriem atur.
La màquina del BOE fa anar a mitja Espanya sempre a contrapeu. Han d'haver lleis?. Clar que sí, però és que darrera d'una llei en surt una altra i després una altra. Crec que tot és mes senzill. Els sers humans ens ho compliquem tot. Jo pertanyo a l'AMPA de l'escola del meu fill i cada vegada parlem més amb els directors de temes diversos, entre altres, del menjar. Ens diuen que cada dia es llança una barbaritat de menjar i que no es pot donar, regalar o aprofitar per al dia següent, perquè la llei així ho estipula i si te la saltes o ets un piròman o et fiques en un problema. Així construïm lleis, que permeten tirar menjar tots els dies en els restaurants o menjadors mentre molta gent passa gana, aquí i a l'Àfrica. ¿Quantes persones foren desauciades en la crisi del ‘ladrillo’? I que poc hagués costat treure una llei per protegir-les.
No podem fer quatre crits al carrer perquè està prohibit. No podem anar despullats pel carrer (excepte la població d’El Fonoll de Tarragona que és nudista) perquè ens aturaran… moltes de les coses abans eren agradables i ara estan prohibides per que ho diu la llei. Si vols viure en el sistema has de mirar el BOE cada dia o cada any.
Si vols tenir llibertat tens 3 solucions: o anar-te'n a un altre país millor com Canadà, Suïssa, Austràlia o països escandinaus, o anar-te’n a una illa deserta tu sol o agafar un avió i anar-te'n a viure a la lluna. En un terme mig queda anar-te’n a viure en una caseta en plena muntanya i viure com els avantpassats en les antigues Masies. Conclusió: crec que cada vegada tenim menys llibertats. Solució: que cadascú inventi les seves pròpies llibertats. Jo vaig triar aquests dies les meves. Tres setmanes porto sense llegir la premsa ni veure la televisió per no seguir el desastre d'aquesta pandèmia.



 


Per JOAQUIN CELMA a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari