Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Cap a la nova Fira de les Terres de l’Ebre

Publicat el 30/04/2020 00:00

Avui, 30 d’abril de 2020, estaríem inaugurant la 76a d’Expoebre, una edició amb la voluntat d’introduir canvis per anar cap a un model que defineixi la nova Fira de les Terres de l’Ebre, i que hauria estat inaugurada per un alt càrrec del Ministeri d’Indústria.


 


El govern municipal de Tortosa, el passat 20 de març, donada la situació de l’estat d’alarma, vam anunciar la suspensió de la 76a edició d’Expoebre fins al 2021. La decisió va ser difícil, però la vam prendre principalment en base a dues raons: d’una banda la incertesa de poder celebrar, o no, esdeveniments multitudinaris en les dates en que estava prevista la fira, i de l’altra que, en cas de poder dur-la a terme, i davant de la situació de confinament, seria difícil reemprendre totes les tasques organitzatives, administratives i de logística i no podíem garantir poder organitza-la adequadament, tant per part nostra, com per part dels expositors i les possibles empreses participants.


 


La suspensió ha estat inevitable i des del govern l’hem assumit amb total responsabilitat. Perquè governar és assumir responsabilitats i gestionar les complexitats del dia a dia amb responsabilitat, i aquesta s’ha d’exercir tant des del govern com des de l’oposició. El grup municipal del PSC ho tenim totalment assumit ja que els socialistes som un partit responsable i amb vocació de govern i, des del 8 de gener en què vam entrar a formar part del govern municipal, hem aprés a gestionar la complexitat. Ho vam fer amb el temporal Glòria i ho estem fent ara amb la crisi del coronavirus i això ha fet que, en aquests mesos, ens hem vist obligats a prendre decisions i assumir nous reptes i responsabilitats i nous compromisos amb la ciutadania.


 


I és per aquesta responsabilitat per la que continuem treballant en el que ha de ser la nova Fira de les Terres de l’Ebre. Els temps han canviat i avui dia, els efectes de la crisi econòmica, unit a les noves tecnologies que permeten l’accés universal al comerç online, han fet que Expoebre ja hagi complert certs objectius inicials i, per tant, el seu paper com a fira de fires hagi d’evolucionar cap a un nou model més innovador que continuï atraient públic i expositors i sent una eina de promoció de la ciutat, que generi beneficis i que serveixi per visibilitzar les empreses del territori.


 


Això ens ha fa replantejar-nos la seva essència i iniciar, aquest mateix 2020, un procés de canvi centrat en buscar una nova proposta. Així, per aquesta edició ja havíem preparat canvis substancials com una nova distribució dels espais, tant pel que fa als estands al pavelló com les zones exteriors, la creació d’una zona lúdica diferenciada i, sobre tot, situar als expositors i als visitants com a peces clau de l’èxit de la nova Fira de les Terres de l’Ebre al Parc de la Fira. El nou enfocament també vol donar major dimensió als salons que la complementen, com EbreAmbient, que ha de ser un apartat importantíssim de cara al futur de la Fira.


 


I tot plegat ho hem començat a fer sota l’impuls d’un nou Departament d’innovació i Creativitat que estem creant a Fira Tortosa i que ja treballa per una fira innovadora que sigui plataforma real de promoció professional, que ofereixi qualitat en el disseny d’espais i de programació, que destini recursos per a comunicació, premsa i xarxes socials, que faci una millor i més acurada classificació dels expositors per àrees, que doni especial protagonisme a les noves tecnologies i la potenciació de la sostenibilitat i que denoti professionalitat en la direcció i en la gestió.


 


I així ho estem fent, treballant amb responsabilitat i no només per la fira Expoebre, perquè creiem fermament que Fira de Tortosa ha de millorar no només a nivell d’imatge, sinó a nivell de continguts encaminant tots els seus certàmens a allò que el visitant vol, obrint-los i adequant-los als nous temps. En aquest sentit ja ens estem plantejant donar un valor afegit i replantejar el proper certamen Ebreokasió, en cas de que es pugui realitzar.


 


Un agraïment a tots els expositors que han confiat en nosaltres. Ells són la base i el pilar de la Fira, per tant han de ser objecte de la nostra màxima atenció, oferint-li les millors alternatives per a la seva presència a Expoebre i a la resta de certàmens firals.


 


Aquesta és la nostra aposta i l’estem desenvolupant amb responsabilitat i per coherència, perquè nosaltres som els que no ens fem enrere davant de les dificultats i les afrontem amb decisió per treballar per Tortosa i les Terres de l’Ebre, pels tortosins i tortosines i es ebrencs i ebrenques i per la nova Expoebre i Fira de Tortosa. 


 



Enric Roig Montagut


 


Primer Tinent d’Alcaldessa
Regidor d’Urbanisme, Cultura i Fires


 


Tortosa, 30 d’abril de 2020


 


 


 


 

Per Enric Roig Montagut Primer Tinent d’Alcaldessa Regidor d’Urbanisme, Cultura i Fires a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari