Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

-Procureu deixar aquest món una mica millor de com l'heu trobat- Robert Baden-Powell

Publicat el 01/04/2020 00:00

Amb un dia, com aquella persona que apaga una llanterna amb molta llum, que il·lumina tot allò que trepitja, amb un segon s'apaga i et deixa amb un dolor intents, et fa mal fins a l'alè com bé deia el poeta, et fa mal l'ànima, els sentiments, tot allò que té vida amb tu mateixa.
En un moment han marxat dues amigues, dues grans persones:


ANNA Fusté Mateu filla de les Ferreries, molt filla de dues grans persones que vaig tenir la sort i l'orgull de conèixer de José Fuster i Neus Mateu i molt germana de M José i de Jordi i dic molt perquè era una persona molt de família, si haguéssim de dir de tal pal tal estella, aquí l'encertaríem perquè la bondat que rajava dels seus pares també ho rajava d'ella.
ANNA era l'amabilitat en persona, mai tenia una mala paraula al seu vocabulari, sempre tenies una conversa agradable amb l'alegria que la caracteritzava, en positiu que et feia sentir bé.
ANNA que per la seva capacitat hagués pogut ser qualsevol professió però va ser mestra de vocació, mestra de mestres que va deixar petjada allà on va estar com a persona i com a professional.



MONTSE Esteve Pala filla d'Igualada i tortosina de cap a peus, donassa lluitadora i tossudament tenaç a l'hora de fer projectes per millorar la nostra ciutat el nostre entorn, amb el projecte "Tandem" que tu i jo tant estimàvem i creiem, amb "Atzavara Arrels" que tant ha ajudat a famílies nou vingudes, amb "Els iaios i iaies conta contes" un projecte intergeneracional real i UNESCO Tortosa que crec que ha estat com el teu tercer fill o com la teva rosa especial per la cura i constància que d'ell has tingut.
MONTSE igual feies de mare amb l'Albert i la Marta dignes hereus dels teus valors que de iaia amb el Martí i Isaac que s'il·luminaven amb les teves històries, que cantaves jotes, que estaves dalt d'un escenari presentant un acte o anaves d'un lloc a l'altre a demanar per poder fer, perquè estimaves les nostres tradicions i la nostra cultura, perquè estimaves la terra que t'havia acollit i de la qual ara ets tant filla com nosaltres, sempre endavant liderant uns projectes que vas fer de tots i totes i dels quals ara ens sentim obligades a continuar amb la teva força, tenacitat i amb el teu amor incondicional, com tu ho has fet i com tu ens ho has ensenyat.



ANNA, MONTSE mai us oblidarem perquè allò que s'estima passa a ser part del nostre propi jo, del nostre cor.



He tingut amb aquesta vida la gran sort de conèixer-vos, de compartir amb les dues projectes i converses. Les dues heu deixat a Tortosa lo millor de cadascuna la vostra generositat, el vostre entusiasme, el vostre amor incondicional.
Les dues amb el vostre SER heu deixat un gran buit, les dues amb el vostre SABER FER heu deixat una Tortosa una mica millor de com la veu trobar.



Gràcies us estimo

Per Alícia Gamundi a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari