Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Salut Terres de l’Ebre, una realitat amb molt de futur

Publicat el 09/10/2019 00:00

La setmana passada es feien públiques bones i esperades noticies pel territori: la compra de l’Hospital Comarcal de Móra i la creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre


 


 


 


 


 


 


 


Som moltes les veus que feia temps reclamàvem la creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre, com també solucions per la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra (HCM).


 


 


 


 


 


 


 


Recordo que, quan em vaig incorporar al càrrec de directora de Salut a les Terres de l’Ebre, va ser un dels temes prioritaris que el meu antecessor, Ismael Piñas, em va traspassar. Un tema que s’havia allargat més del previst degut a obstacles administratius trobats pel camí i també per la situació política viscuda al nostre país, que amb l’aplicació del 155 va quedar congelat. Però amb l’inici de la nova legislatura, es va posar fil a l’agulla, s’han anat avançant les gestions, es van reafirmar els compromisos presos amb el territori. Recordo com la mateixa Honorable Consellera Alba Vergés i el Director del Servei Català de la Salut (CatSalut) Adrià Comella en una visita a l’HCM, el passat mes de gener, es van comprometre a deixar el projecte enllestit abans de finalitzar l’any 2019. Aquesta era una reivindicació històrica del territori, tant per part de la ciutadania de les comarques de la Ribera d’Ebre, del Priorat i de la Terra Alta com també dels professionals de l’Hospital. Tots ells han patit en primera persona la situació de l’HCM gestionat fins ara per GECOHSA que pertany a l’Ajuntament de Reus, que fins i tot va utilitzar fons de reserva de l’HCM.


 


 


 


 


 


 


 


L’Honorable Consellera Alba Vergés, durant la seva visita, va comprometre unes inversions destinades a obres i equipaments de 5 M€ en els propers 4 anys, aquestes inversions ens permetran actualitzar l’Hospital i dotar-lo dels mitjans adequats que corresponen a un Hospital públic del segle XXI. Hi estem treballant sense fer soroll, sense retransmissions de negociacions o decisions, però sense calma, amb pas ferm. Els implicats ho sabem i els resultats es van veient amb accions concretes i visibles, com el fet que, en breu, ja es podrà obrir la cafeteria, una notícia esperada pels usuaris i treballadors. L’ampliació de l’àrea quirúrgica, l’adequació de la sala de parts, poder disposar d’un espai per part natural en són alguns exemples, com altres que podríem anar nomenant.


 


 


 


 


 


 


 


No voldria deixar d’aprofitar aquestes línies, per una vegada més, agrair a tots els professionals del centre, uns 250, que han estat patint la incertesa, el temps d’espera, el veure com aquest hospital es quedava antic... Professionals que, com sempre, han estat a l’alçada, han donat el millor d’ells, amb dedicació, implicació, han estat al peu del canó defensant la sanitat pública de tots i per a tots. Sempre ho diem, això va de persones i volem posar les persones al centre del sistema de salut i garantir la millor atenció. Per això, treballem cada dia, per millorar la salut de les persones del territori.


 


 


 


 


 


 


 


Finalment, dilluns 30 de setembre el Consell de Direcció del Servei Català de la Salut (CatSalut), va donar llum verda a la compra de Gecohsa i a la creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre, una noticia molt esperada i a la vegada molt ben rebuda a les Terres de l’Ebre.


 


 


 


 


 


 


 


Crec que molts ebrencs recordarem aquesta data d’una forma molt especial, pel que significa. Passem de les paraules a les accions, els tràmits de vegades són llargs i complicats, però són necessaris per fer les coses ben fetes, ara hem de continuar caminant junts i de la mà, ciutadans, professionals, ens locals i comarcals.


 


 


 


 


 


 


 


Moltes veus han manifestat la seva satisfacció amb aquesta resposta a una reivindicació històrica, ara hem de continuar treballant per materialitzar i fer una realitat aquest anunci que ha de passar per Acord de Govern.


 


 


 


 


 


 


 


La representativitat del territori als estatuts de la nova empresa està garantida, que ningú ho dubti, recuperem entre tots la confiança amb l’HCM, posem-lo al lloc que toca, esperem que el 2020 l’iniciem amb tots els deures fets i ho puguem celebrar tots plegats.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Per Mar Lleixà Fortuño Gerent del Servei Català de la Salut i Directora de Salut a les Terres de l’Ebre a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari