Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Infraestructures, industria, comerç i ocupació: Enric Roig

Publicat el 17/04/2019 00:00

Infraestructures, industria, comerç i ocupació: Enric Roig


 


Amb una carpeta a sota el braç i trucant a totes les portes que faci falta: al Ministeri de Foment, al Govern de la Generalitat, a la Diputació de Tarragona o a la Comissió Europea. Així és com concep Enric Roig la seua feina, el dia després de ser anomenat Alcalde de Tortosa pel consistori en el saló de plens, el proper dia 15 de juny, en haver estat escollit pels tortosins i tortosines a les urnes el 26 de maig. Així, sense esperar ni un sol dia, perquè cap tortosí o tortosina, hagi de marxar de Tortosa perquè no hi han oportunitats.


 


Si tenim bones infraestructures, hi haurà industria i comerç. Si hi ha industria i comerç, hi haurà ocupació. I si hi ha ocupació, la nostra gent no marxarà i la de fora, vindrà. Aquesta regla de tres tant simple porta dotze anys amagada al calaix per una simple raó: els governs de dretes que han governat la ciutat els darrers dotze anys, no han parafrasejat mai a John F. Kennedy quan va dir “no et preguntis què pot fer el teu país per tu, pregunta’t què pots fet tu pel teu país.” Així de simple i senzill, i Enric Roig contínuament ens ho recorda i ens diu que natros hem de fer el mateix, sempre hem de tenir present què podem fer natros Tortosa, mai a l’inrevés.


 


Està clar que el futur de Tortosa passa per desencallar tres eixos fonamentals: l’eix del Polígon Catalunya Sud, l’eix del Centre de la Ciutat i l’eix Nord Remolins - Jesús - Bitem.


 


Eix Polígon Catalunya Sud. Tortosa no pot esperar més, la necessitat de la construcció dels 80 km de l’A7 que separen la Jana i L’Hospitalet de l’Infant, una carretera de més de 1200 km encallada per la falta de lideratge del govern Tortosí, és imperiosa. Cal treballar amb el govern de l’Estat, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana, per fer realitat el “corredor ferroviari del Mediterrani”. I, per descomptat, cal treballar també amb el govern de l’Aldea per fer del Polígon Catalunya Sud i del Polígon de l’Estació de Mercaderies l’autèntic pol de la indústria agroalimentària del Catalunya.


 


Eix Centre Ciutat. Cal parlar, renegociar, signar i recuperar, per a la ciutat, els terreny de Renfe i redibuixar així el nou centre i eixample de Tortosa. Un centre per al comerç, per a les persones que faci una ciutat més amable.


 


Eix Nord Remolins - Jesús - Bitem. La construcció del tercer pont de la ciutat, objectiu bàsic per a treure la circulació de vehicles pesants del centre; el desenvolupament de la indústria agroalimentària de Jesús i Bitem; i, com a conseqüència d’això, la nova organització circulatòria de la ciutat, per aconseguir una ciutat per a les persones i no per als vehicles.


 


I, sí, amb el desenvolupament d’aquest tres eixos bàsics vindrà allò que és més importat per a tots i cadascú de natros, l’ocupació. Sense ocupació, no hi ha vida, no hi ha futur. Sense ocupació hi ha despoblació i desaparició.


 


Per això, no ens podem quedar aturats ni un dia més esperant que els altres ens arreglen les nostres necessitats. Hem de ser natros els que agafem la iniciativa i forcem als altres a prendre les decisions correctes per al nostre futur. I segur que Enric Roig així ho farà.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Per Àngel Piñol membre de la candidatura de Tortosa #ARA_ROIG a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari