Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ciutadans Tortosa al costat de l’esport

Publicat el 28/03/2019 00:00

El pròxim mes de juny Tortosa acollirà els CSIT World Sports Games. Es tracta d’una fita històrica per a Tortosa i el conjunt de les Terres de l’Ebre perquè representa una oportunitat única, però malauradament no estem suficientment preparats per obtenir una bona nota.


La ciutat presenta unes carències tècnicament inacceptables pel que fa a les infraestructures esportives. Això és així perquè l’esport tortosí ha sofert la política de diversos governs de la ciutat, que ens han portat a una situació on la falta de planejament és visible. Tampoc el disseny ha sigut l’adequat. 


En aquest sentit, cal destacar que l’estadi municipal, com a principal emplaçament esportiu de la ciutat, presenta unes condicions deficients que no estan, ni de lluny, a l’alçada de les circumstàncies. Per una altra banda, la pista d’atletisme no compleix amb les dimensions reglamentàries, hi ha poques zones d’aparcament, el manteniment de les instal·lacions té molt de marge de millora, i el pavelló, així com els camps de futbol, estan infradimensionats tenint en compte les necessitats de la ciutat. Per si això fos poc, el velòdrom està abandonat per culpa de la falta de valentia del govern municipal a l’hora de replantejar la seva ubicació. Tot plegat és inacceptable. 


No s’hi val fer operacions de maquillatge per defensar que s’està actuant. Tampoc s’hi val construir nous pavellons als diferents barris i pobles de la ciutat amb l’objectiu de captar vots en lloc d’oferir a Tortosa unes infraestructures esportives dignes. La política que l’equip de govern de la ciutat ha dut a terme, a part de ser ineficaç i ineficient, constitueix una autèntica irresponsabilitat en matèria de costos de gestió i manteniment d’infraestructures públiques. 


És absolutament necessari i urgent definir quin model esportiu volem per a la nostra ciutat. Portem massa anys caminant en la direcció equivocada, i si volem reconduir-ho, cal una estreta col·laboració i participació amb els diferents clubs, associacions i col·lectius esportius de la ciutat. 


L’esport no és només un mitjà per millorar la qualitat de vida del ciutadans,  sinó un autèntic instrument d’atracció turística. Ja no ens podem permetre més errors ni perdre més temps. Per això, des de Ciutadans Tortosa apostem per una autèntica ciutat que pensi en l’esport.  


Miquel A. Albacar

Per Miquel A. Albacar, coordinador de l'Agrupació Municipal de Ciutadans a Tortosa. a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari