Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'Alberg d'Animals de les Terres de l'Ebre

Publicat el 07/03/2019 00:00

400 gossos, aquesta és la xifra d'animals que han aconseguit trobar una casa després de passar per l'Alberg d'Animals de les Terres de l'Ebre. Mai s'hauria arribat a aquesta xifra sense la incansable ajuda de l'equip de voluntaris i d’una fundació a Alemanya d'aquesta entitat.
Però, avui, no estem per alabar la feina dels voluntaris, estem per denunciar un greu cas de maltractament animal. La directora, (ELG) única responsable de l'Alberg d'Animals de les Terres de l'Ebre, ha estat durant anys maltractant els animals amb puntades de peu, cops i desatenció general. Els animals han estat dies sense menjar ni aigua. Molts han mort agonitzant per falta d'atenció veterinària, i molts altres, han mort per motius incerts i sospitosos.
Durant els anys de voluntariat, hem estat testimonis de nombrosos actes contra la vida dels animals,la directora ha obligat a alguns voluntaris a seleccionar els animals a sacrificar, ja que, si no, els matava a tots. Mentre, els gossos es reproduïen de forma descontrolada. Plagues de paràsits, pallisses amb pals i fustes, malalties infeccioses, ferides i baralles eren només algunes de les coses contra les quals havien de lluitar aquests pobres animals.




Els voluntaris hem hagut de callar durant anys, intentant fer tota la força que ens era possible perquè els animals poguessin marxar adoptats, per alliberar-los d'aquell infern en el qual vivien, ja que les amenaces d'extermini en massa eren continues. La directora, actualment, ha tancat l'Alberg i s'ha endut a la seva finca privada, a pocs quilòmetres de l'anterior ubicació, més de 50 gossos que encara quedaven. D'aquests animals se n’ha perdut la pista i desconeixem les condicions en les que es troben, tot i que molts, en marxar, estaven malalts i havien de ser medicats. Aquesta persona ha estat vivint durant anys dels donatius que es feien des de l'estranger i des de l'administració local per a l'Alberg, i els ha invertit a la seva propietat privada, adquirida prèviament amb aquest donatius. Ha presentat factures falses, les ha cobrat per duplicat i ha defraudat a totes aquelles associacions que han volgut treballar amb ella. La directora ha estat ometent el seu deure de cuidar els animals i mantenir-los en condicions dignes, higièniques i salubres, ja que, els medicaments que se subministraven estaven caducats; amés, el pinso, estava molts cops florit,  amb cucs i ple de defecacions de les rates que s'amuntegaven a centenars per tot el recinte, moribundes i en descomposició en molts casos. Estem lluitant per a què aquesta persona mai més no es pugui apropar a un animal, i no pararem fins a aconseguir-ho. És per això que volem que es conegui el cas, volem que la gent sigui conscient del fet que entre nosaltres viu un autèntic monstre sense sentiments, ni escrúpols, capaç de fer mal a un animal indefens. Malauradament, hem perdut el conte de les víctimes.


Per Angustias López a Cartes dels lectors


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari