Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La salut, un dels béns més preuats

Publicat el 17/01/2019 00:00

Fa uns mesos vaig escriure un article amb motiu de la visita de la consellera de Salut, Alba Vergés, a la nostra ciutat, on parlava d’inversions. Han passat els mesos i continuem parlant de Salut, perquè és un dels béns més preuats per tothom.


Catalunya té un sistema públic de salut, que hem de continuar defensant i enfortint. Des del govern s’estan impulsant accions per convertir l’atenció primària i comunitària en l’eix vertebrador del sistema de salut. En aquest sentit, fa pocs dies s’han anunciat noves accions concretes com ara reduir la sobrecàrrega als professionals. Això els permetrà oferir una atenció més propera i de major qualitat, disposar de més temps per atendre i escoltar als usuaris. Una altra de les accions ha estat unificar horaris, així des dels primers dies de l’any, l’activitat programada finalitza a les 20 hores, quan comença l’atenció urgent. Aquesta mesura permet afavorir la conciliació laboral i professional, i fa que a tot el territori català sigui igual.


Com a accions a més llarg termini, tenim per davant el desplegament de l’estratègia nacional de l’atenció primària i salut comunitària que pretén potenciar l’orientació comunitària com una estratègia generadora de salut i per evitar i/o disminuir les desigualtats en salut. L’objectiu és garantir un model d’atenció centrat en la persona, que doni resposta als reptes produïts pels canvis demogràfics i les noves necessitats de la població, garantint sempre la qualitat i seguretat, l’equitat territorial i la sostenibilitat del sistema públic. Tenim una ciutadania cada cop més participativa i involucrada en les decisions sobre salut, però amb més problemes crònics de salut. Crec que des de l’Ajuntament caldria potenciar l’atenció comunitària com a fórmula de prevenció i promoció de la salut.


Però, tornem a parlar d’inversions. Ja tenim finalitzada l’adequació de l’heliport de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que en uns dies serà presentat i permetrà realitzar vols nocturns en aquells casos en que sigui necessari un trasllat a un hospital de referència i on de vegades el factor temps és clau.


Aviat també tindrem notícies sobre altres inversions com la necessària ampliació del servei d’urgències en aquest centre hospitalari. Fa pocs dies es va aprovar la modificació del pla d’urbanisme de Tortosa que permetrà continuar avançant els tràmits per construir l’anunciat edifici oncològic que ubicarà el nou accelerador lineal, d’última generació, que permetrà rebre el tractament de radioteràpia a les persones que ho necessiten, sense necessitat de desplaçar-se fora de la ciutat. Aquest nou edifici estarà ubicat a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta que recordem és el centre de referència de les Terres de l’Ebre i, per tant, ha de permetre millorar l’atenció de tots i totes les ebrenques. A més, s’està avançant en la redacció de l’avantprojecte del futur aparcament que connectarà l’hospital amb la ciutat millorant l’accessibilitat i que inclourà la construcció d’un espai assistencial per tal de reordenar, millorar i actualitzar espais de l’hospital.


Anem avançant i consolidant els compromisos anunciats per la consellera, millorant els recursos que afavoriran les condicions de treball dels professionals de la salut i, per tant, la qualitat de l’atenció de les persones que ho necessiten. En definitiva, des d’ERC treballem per millorar.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Per Xavier Faura, candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari