Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

LA LLETRA PETITA DE LA MOBILITAT A TORTOSA

Publicat el 03/10/2018 00:00

Ens trobem davant  la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables (desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, canvis  en l’ús de l’espai públic, millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació).


Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, enguany es vol conscienciar el ciutadà en aquests comportaments, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle, el consum racional dels recursos energètics i sobre els impactes ambientals del transport. Així com a informar-lo sobre les diferents maneres d’abordar-ho i impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles.


Properament, també celebrarem la Festa de la Bicicleta que, a la ciutat,  organitza la Penya Ciclista des de fa molts anys, la qual tindrà lloc el proper diumenge 21 d’Octubre. Un acte entranyable on es pretén conscienciar la ciutadania en l’ús de la bicicleta i tot lo bo que aporta a la vida saludable.


I és ara, potser, el moment que fem un parèntesi i reflexionem sobre les polítiques que el Govern municipal porta a terme en aquestes qüestions tan importants. La resposta és que, llevat dels actes de commemoració de la Setmana Europea i la típica Festa de la Bicicleta, la resta és a l’aigüera.


Com vam denunciar des de Movem Tortosa arran d’una moció presentada a l’últim Ple municipal, després de 12 anys de govern de la senyora Roige, amb 8 anys de connivència amb ERC, la realitat és que s’han inaugurat uns carrils bicis sense connexió entre ells,  ni amb instituts ni amb centres de treball. Al mateix temps, sols disposem de dos punts de recàrrega per vehicles elèctrics.


Des de Movem Tortosa trobem a faltar la incorporació esglaonada de vehicles elèctrics  que fan el transport urbà de la ciutat, com els de la Brigada municipal. Ara caldrà veure què succeeix amb els de la neteja, a causa que al nou contracte diu que se n’ incorporaran, però la realitat és que, ara com ara, no en tenim cap.


El parc de vehicles de l’ajuntament tortosí és molt vell. Hem de posar aquest tema recurrent damunt la taula un i altre cop i demanar als gestors municipals que facin cas de les consignes que sorgeixen de la Setmana de la Mobilitat sostenible europea.


La nostra petició consisteix, doncs, a reclamar al govern de Pdecat i ERC que, més enllà de complir amb l’agenda de les commemoracions i dies mundials, faci cas de la lletra petita d’aquests actes, que el que volem no és només conscienciar a la ciutadania sinó que també busquen la complicitat i el compromís de les institucions de tots nivells a dur a la pràctica unes noves polítiques de mobilitat.

Per Cristina Bel Regidora de Movem Tortosa a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari