Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Carta oberta a Joan Sabaté: “Vinga a la germanor del 30 de setembre”

Publicat el 20/09/2018 00:00

Carta oberta a Joan Sabaté: “Vinga a la germanor del 30 de setembre”


 


 


 


És tot un home d’Estat a les Terres de l’Ebre: l’home fort de Teresa Cunillera i del PSC. I com a cara visible de l’Estat a les nostres Terres ens plauria convidar-lo a l’acte de germanor ciutadana que organitzarem el diumenge 30 de setembre a la Ràpita coincidint amb la vigília de l’1-0. L’acte acabarà amb la visualització, a les 21:55, d’un documental sobre l’1-O que emetrà TV3 en què alguns rapitencs agredits per les forces policials hi són protagonistes. Faça cap a la Plaça 1 d’octubre, que hi haurà coc i mistela.


 


 


 


Com a home d’estat entendrà que el poble rapitenc necessite celebrar una catarsi col·lectiva, perquè ja se sap, “només el poble salva el poble” i més quan fan més mal les cicatrius emocionals d’haver estat agredits per servidors públics que han de vetllar per la nostra seguretat que no pas les cicatrius que alguns rapitencs encara tenen al front, a la nuca o a les celles. Serà un acte ben agradable i potser es trobarà antics companys de lluita provinents de les files del PSC, ICV i PSUC.


 


 


 


Molt possiblement l’acte serà seguit per aquells fotoperiodistes les càmeres dels quals van ser colpejades i tirades al terra ara farà un any. Sí, senyor Sabaté, comptarem amb els periodistes que, malgrat la brutal càrrega policial a tort i a dret, a cap i a cames, volgueren fer la seua faena fins a les últimes conseqüències, fins al punt de ser agredits.


 


 


 


En cas que no li vaja gaire bé baixar a la Ràpita, pot passar-se per Roquetes, que també se celebrarà un dinar de germanor amb parlaments en sentit catàrtic, que si el passat 1-0 van rebre hòsties, el dia 30 les transformaran en pa (i baldanes, ja posats). Però si ja que agafa el cotxe li venen ganes de recórrer territori, emprengue la C-12 en amunt i pare a Móra la Nova, que a partir de les 20:00 fan un altre sopar de germanor amb música en directe per reivindicar que l’1-O la golejada democràtica a l’Estat va ser de manual. 


 


 


 


PD: Diuen que qui guanya imposa el seu relat, que la història l’escriuen els vencedors. Tots ho sabem. Però resulta que no ens heu vençut. Si en comptes d’entrevistar-lo a l’Aguaita.cat ho haguessin fet els de la BBC, hagués comès l’enorme error polític de dir “No crec que hi hagués violència per part de les forces de seguretat de l’Estat”? Prengue nota del Ministre Josep Borell, que davant del polígraf de la BBC segons quines coses que aquí diria alegrement, allí se les calla perquè, senzillament, no colen. De debò que amb tots els vídeos de l’1-O gravats per periodistes internacionals s’atreviria a dir mentides de l’alçada d’un campanar?


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Per ANC Terres de l’Ebre a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari