Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Tortosa Positiva

Publicat el 09/07/2018 00:00

A menys d’un any de les eleccions municipals són moltes les veus que surten i s’afanyen a dir que Tortosa està apagada, morta, que no té projecte de futur. Jo, penso que no és així, i per això avui voldria parlar-vos de la Tortosa Positiva, de la nostra ciutat, de la que ens hem de sentir orgullosos i hem de treballar per seguir millorant.


 


Tenim una ciutat turística, amb una àrea per autocaravanes que mai està buida, el llaüt “el Sirgador” per veure Tortosa des del riu, el passeig fluvial, els espectaculars edificis modernistes com el Mercat, la casa Grego, Bau o Brunet, el punt d’informació ubicat a l’antic escorxador, on també s’hi troba el museu, que explica a la perfecció tota la història de Tortosa. Qui no es pot sentir orgullós de la glòria i l’esplendor que desprèn el nucli antic de Tortosa, que cada vegada està més ple de vida i activitats? No oblidem el call jueu i el Pou de la Figuereta, els Reials Col·legis, el centre d’interpretació de Setmana Santa, la plaça mossèn Sol, els jardins del príncep, la catedral barroca amb les seves escales, l’absis, la nova plaça que es construirà, un castell i un recinte emmurallat únic a Catalunya, ple d’història i de vida, i recentment il·luminat.


 


Hem demostrat ser una ciutat social, que organitza activitats solidàries per ajudar els més necessitats, com les diferents recollides d’aliments, el projecte d’atenció integral Invulnerables, on Tortosa és una de les cinc ciutats pioneres a Catalunya o el menjador social. Tenim una ciutat que es preocupa pels seus veïns i veïnes, que cuida la seva gent gran, com per exemple amb el programa Sempre Acompanyats, que amb la col·laboració publico-privada aconsegueix arribar molt lluny per fer de Tortosa una ciutat amb un molt bon nivell de vida.


 


Som una ciutat cultural i tradicional, que compta amb moltíssimes associacions que s’encarreguen de transmetre la cultura tortosina arreu del món, castellers, abanderats, colles de dolçainers, la banda municipal, amb una preciosa llotja al parc que alberga els gegants i bestiari popular, així com la cucafera de Tortosa, que en els propers anys ampliarà el museu i teatre de la ciutat, pensant en el gran esdeveniment cultural: serem Capital de la Cultura Catalana el 2021.


 


Vivim en una ciutat festiva, amb la Festa del Renaixement com a referent estatal, durant 4 dies tots som transportats al Segle XVI, però també les Festes de la Cinta, la nostra patrona, o la cavalcada de Reis, on la màgia envaeix la ciutat, la Setmana Santa, on l’Arxiconfraria, la Cort d’Honor i les confraries de Setmana Santa a través de moltes processons i activitats ens porten la tradició als nostres carrers.


 


Tortosa és una ciutat que valora i treballa per l’esport i per això acollirà l’any que ve els World Sport Games. Amb tres pavellons esportius a la ciutat, pistes d’atletisme, camps de futbol, que cada cap de setmana acull diferents esdeveniments esportius, una ciutat que compta amb més de 12Km de carril bici, amb un skatepark en constant millora, un rocòdrom, un centre de tecnificació de rem i un nou complex d’aigües amb dos piscines, gimnàs, pistes de pàdel, spa... que en breu estarà acabat.


 


Ens hem esforçat per ser ciutat activa, amb festivals i fires de tots els àmbits i sectors com FesTast, A Tortosa de Tapes, Nomad festival, TortosaAntic, l’Expoebre la mostra de Jazz que enguany compleix 25 anys, l’A Cel Obert o la programació estable del Teatre Auditori Felip Pedrell.


 


Treballem per seguir sent una ciutat pròspera, on l’atur s’ha reduït en més d’un 25% els últims tres anys, amb uns portals de la ciutat on en els últims 10 anys diferents multinacionals i empreses d’arreu de l’estat han apostat per venir-hi, amb un comerç local molt actiu, un mercat municipal ple de vida.


 


Som una ciutat emprenedora, que compta amb un viver d’empreses que a més d’atendre tots aquells comerciants i emprenedors que ho sol·liciten, en només 3 mesos ha ajudat a crear 10 noves empreses amb nous llocs de treball.


 


No caiguem en la trampa de creure a aquells que sembla que no estimen Tortosa, com alguns grups que, per fer oposició, porten 3 anys (o més) volent rebaixar l’autoestima de la nostra ciutat, encallats en el pessimisme, la crítica destructiva i les falsedats constants.


 


Tots aquells que, com jo, estimeu la nostra ciutat, hem de prendre’n consciència. Seguim treballant junts per Tortosa, sentim-nos ben orgullosos de tot el que s’ha fet, busquem aquells punts on podem fer-la encara millor i seguim construint plegats la millor ciutat, perquè: Junts, fem Tortosa.


 

Per Òscar Ologaray Arasa a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari