Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El canvi sincer que Tortosa necessita

Publicat el 14/06/2018 00:00

Les eleccions municipals ja tornen a estar aquí. En 12 mesos serem cridats a triar els nostres representants locals. Des de Movem Tortosa, com ja vàrem fer el 2015, hem realitzat un procés de primàries obertes a la ciutadania, on he estat escollit candidat a l'alcaldia per aquesta candidatura plural, transversal i de progrés que tants bons resultats va obtenir ara fa tres anys, essent la primera força de canvi a la majoria de col·legis electorals dels barris de Tortosa.


 


Tanmateix, com ja és conegut, gràcies a la decisió d'ERC de tornar a recolzar a CiU, el canvi que la majoria de tortosins i tortosines van votar a partir de diferents candidatures no es va acabar materialitzant, i per aquest motiu, Movem Tortosa hem estat exercint com a primer grup de l'oposició, fent-ho de manera crítica i constructiva amb voluntat de servir a la nostra ciutat.


 


De fet, moltes de les nostres reivindicacions, tot i que s'han rebutjat en un primer moment, fins i tot amb intents estèrils de ser ridiculitzades per part de CiU, avui PdCat, finalment, s'han acabat realitzant perquè eren de sentit comú i demandades per la ciutadania. Parlem, per exemple, del tiquet fresc, dels pressupostos participatius, del pla estratègic, d'una piscina realista, de la rehabilitació de les façanes de l'Ajuntament o de la imminent recuperació de part del Balneari del Porcà, entre altres.


 


A més, moltes altres propostes relacionades en la línia de promoure l'economia i el treball a la ciutat, la recuperació del patrimoni històric o la transparència en la gestió de l'Ajuntament, amb el cas Panisello com a colofó i diversos escorcolls policials en busca del 3%, són elements que demostren que l'actual govern no ha estat a l'altura del que la ciutat necessitava.


 


En afegit, les xifres oficials i objectives de pèrdua d'habitants, amb els joves que marxen i no tornen, d'un atur elevat si el comparem amb la resta del país, del retrocés econòmic en relació a la capitalitat, per no parlar de la pèssima gestió en actuacions com les obres del pont, la piscina o la polèmica amb ARCA, evidencien que Tortosa necessita un canvi real, i no pas un maquillatge d'última hora que ens recorda una versió moderna de la pel·lícula "Bienvenido Mister Marshall" de Berlanga. De fet, durant aquests últims 12 anys, l'Ajuntament haurà estat governat pels mateixos partits, CiU i ERC, i no hi ha cap dubte que si el 2019 tornen a sumar, ho seguiran fent sense que hi hagi un canvi real i de debò al nostre consistori.


 


Per tot plegat, des de Movem Tortosa, amb tranquil·litat i amb perseverança, amb força i il·lusió, amb humilitat i convicció -i no a un any de les eleccions com alguns ara intenten fer i aparentar- continuarem treballant com hem fet aquests 3 anys amb i per a la gent, escoltant de veritat els tortosins i tortosines, construint un nou projecte de ciutat que situï Tortosa amb més futur econòmic, amb més cohesió social i amb més transparència, a partir, d'un diàleg sincer entre les forces polítiques, la societat civil i la ciutadania, tenint en compte a tothom, pensi com pensi, evitant el caciquisme que l'actual govern ha practicat durant aquests 12 anys i que tant de mal fa a Tortosa.


 


El canvi és més necessari que mai. Per dinamitzar la ciutat, per higiene democràtica, per rellançar Tortosa amb noves energies, noves idees, nous projectes i noves maneres de fer, de forma sincera. És hora de sembrar la llavor del canvi, sembrar l'esperança per una ciutat que pot molt més, és l'hora de moure Tortosa cap al futur i fer-ho, aquest cop sí, entre tots i totes.

Per Jordi jordan a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari